Hyppää sisältöön

Vihreä Eurooppa

Nuorisobarometrin 2021 perusteella ilmastokysymykset ja luontokato ovat nuorille tärkeitä teemoja. Samankaltaisia tuloksia on tullut esille myös muualta. Nuorisobarometrin mukaan kolme neljästä nuoresta kokee olevansa perillä ilmastokysymyksistä. Kuitenkaan kaikilla nuorilla ei ole aiheesta riittävästi tietoa. Vihreä siirtymä sisältää paljon muutakin, kuin keskustelun ilmastonmuutoksesta. Sen ymmärtäminen on keskeistä nuorille tulevaisuuden toimijoina. Vaikka ympäristökysymykset ovat nuorille tärkeitä, herättävät ne myös paljon keskustelua.

Vihreä Eurooppa -hankkeessa tuotamme nuorten ryhmän kanssa video-oppitunnin EU:sta vihreän edistäjänä. Video-oppitunnin aikana nuoret oppivat Euroopan Unionin toiminnasta sekä työstä vihreän kehityksen edistämiseksi. Video koostuu teoriasta ja käytännön tehtävistä. Sen kohderyhmää ovat yläkoululaiset sekä toisen asteen opiskelijat.

Hanke sisältää:

  • nuorten ideointityöpajan, jonka pohjalta video-oppitunti kehitetään
  • video-oppitunnin tuottamisen ja kuvaamisen
  • viestintäkampanjan kouluihin
  • Tunne Eurooppa -oppimispelin ylläpitämisen

Hanketta tehdään yhteistyössä Eurooppanuorten ja saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston kanssa, ja sitä rahoittaa Eurooppatiedotus.

Hymyilevä Niina Salmi


Lisätietoja:

Niina Salmi, kehittämispäällikkö
niina.salmi@nuortenakatemia.fi
050 464 5559