Hyppää sisältöön

#TarkkaFyrkka – rahahuolia?

#TarkkaFyrkka-työpajoissa nuoret pohtivat oman taloutensa riskejä, kuten maksuhäiriömerkinnän saamista ja velkaantumista. Hankkeen tavoitteena on ylivelkaantumisen tunnistaminen ja ennaltaehkäisy.

Lisäksi työpajoissa etsitään keinoja ylivelkaantumisesta selviämiseen: millaisia ratkaisuja on olemassa? Kenen kanssa voi keskustella oman taloutensa haasteista ja mistä saa apua? #TarkkaFyrkka-työpajat kannustavat hakemaan apua rahahuoliin riittävän aikaisessa vaiheessa.

Työpajat herättelevät tarkastelemaan teemaa myös tunteiden ja puheeksiottamisen näkökulmasta. Raha-asiat ovat usein vahvasti tunnelatautuneita, minkä huomioiminen on tärkeä osa keskustelua. Työpajojen kautta nuoret voivat oppia ymmärtämään raha-asioiden ja tunteiden yhteyden ongelmien kasaantumisessa ja ratkaisemisessa. Samalla ne tarjoavat valmiuksia auttaa esimerkiksi apua tarvitsevaa läheistä.

Lisätietoja maksuttoman työpajan ja kouluvierailun tilaamisesta löydät Pelit ja kouluvierailut -sivultamme. Lisäksi oppilaitosten käyttöön on ladattavissa työpajan ohjaajan opas, sen löydät Materiaalit nuorten kanssa työskentelyyn -sivultamme.

#TarkkaFyrkka-työpajat toteutetaan yhteistyössä Suomen Asiakastieto Oy:n kanssa.

Hymyilevä Liisa Tatti


Lisätietoja:

Liisa Tatti, projektikoordinaattori
liisa.tatti@nuortenakatemia.fi
050 321 4768