Hyppää sisältöön

#TarkkaFyrkka

#TarkkaFyrkka-hankkeen keskiössä on nuorten taloudenhallinta. Nuoruus on aikaa, jolloin itsenäistytään ja otetaan vastuuta omasta elämästä, myös talousasioista. Tähän nuori tarvitsee tietoa ja tukea.

Toteutamme TarkkaFyrkka-hanketta yhteistyössä Suomen Asiakastieto Oy:n kanssa. Hankkeessa etsimme ratkaisuja nuorten velkaantumisen ennaltaehkäisyyn, jotta yhä useammalla nuorella olisi tasapuoliset mahdollisuudet ponnistaa aikuisuuteen. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten taloustietämystä ja antaa työkaluja rahasta puhumiseen, avun hakemiseen sekä oman tilanteen selvittämiseen silloin, kun velkaantuminen uhkaa muodostua kierteeksi.

Olemme vuosien varrella kehittäneet hankkeessa nuorille ja nuorten kanssa toimiville aikuisille suunnattuja sisältöjä, oppimateriaaleja sekä oppituntien runkoja. Materiaalit ovat vapaasti hyödynnettävissä nettisivuillamme.

Vuonna 2022 järjestimme maksuttomia TarkkaFyrkka – rahahuolia? -kouluvierailuja toisen asteen oppilaitoksissa. Työpajassa käsitellään maksuhäiriömerkinnän syntymistä, ja harjoitteet herättelevät tarkastelemaan teemaa myös tunteiden ja puheeksiottamisen näkökulmasta.

Hymyilevä Liisa Tatti


Lisätietoja:

Liisa Tatti, projektikoordinaattori
liisa.tatti@nuortenakatemia.fi
050 321 4768