Hyppää sisältöön

TarkkaFyrkka-materiaalit

#TarkkaFyrkka-materiaalit on tuotettu Nuorten Akatemian pitkäaikaisessa yhteistyössä Suomen Asiakastieto Oy:n kanssa. Olemme vuosien varrella kehittäneet nuorille ja nuorten kanssa toimiville aikuisille suunnattuja sisältöjä, oppimateriaaleja sekä oppituntien runkoja.

Materiaalit johdattavat pohtimaan omaa rahankäyttöä, taloudenhallintaa ja sitä, mitä voi käydä, jos laskuja ei maksa ajoissa. Osallistavat tehtävät johdattavat myös velkaantumisen ja rahahuolien sekä näihin liittyvien tunteiden käsittelyyn ja raha-asioista puhumiseen. Tehtävien tarkoituksena on ennaltaehkäistä nuorten ylivelkaantumista ja maksuhäiriömerkintöjen syntyä.

Täältä voit poimia yksittäisiä tehtäviä tai muodostaa oppituntikokonaisuuksia. Suurin osa materiaalien sisällöistä on ilman erityisiä välineitä käyttöön otettavia tehtäviä. Muutamaa tehtävää varten on valmisteltava tulostettuja materiaaleja etukäteen.

#TarkkaFyrkka 9. luokkalaisille sisältää kolme 5–20 minuuttia kestävää tehtävää, jotkasoveltuvat yhdeksäsluokkalaisille tai suunnilleen saman ikäryhmän vapaa-ajan toimintaan.

#TarkkaFyrkka – rahahuolia? -materiaali toisen asteen opiskelijoille sisältää seitsemän 5–25 minuutin pituista tehtävää. Tehtävät soveltuvat paitsi toisenasteen opiskelijoille, myös muille alle 30-vuotiaille nuorille.

#TarkkaFyrkka – Puheeksi ottamisen malli

#TarkkaFyrkka -materiaalipankki sisältää sekä tehtävät 9. luokkalaisille että 2. asteen opiskelijoile