Hyppää sisältöön

Viherpesusta pelaten – Medialukutaitoa ja kestävyyttä käsitellään uusilla kouluvierailuilla pakopelin avulla

Vainua viherpesu -kouluvierailuilla pelataan Vihreän kampanjan salaisuus -pakopeliä sekä haetaan keskustellen ymmärrystä viherpesusta ilmiönä

Nuoret haluavat kuluttaa kestävämmin, mutta organisaatioiden vastuullisuusväittämien arvioiminen voi olla hankalaa – perustuvatko väittämät vastuullisuudesta todellisiin käytäntöihin vai ovatko ne vain viherpesua? Kouluvierailun tavoitteena on edistää nuorten kriittistä medialukutaitoa ja vastuullista kuluttajuutta.

Vainua viherpesu -kouluvierailulla nuoret pääsevät käsittelemään pelaten, pohtien ja keskustellen erilaisia näkökulmia viherpesuun liittyen: esimerkiksi sitä, millaisia vaikutuksia viherpesulla voi olla ja miksi viherpesua tehdään. Tavoitteena ei ole ainoastaan välittää tietoa viherpesusta vaan luoda syvempää ymmärrystä ilmiöstä sekä tukea nuoria löytämään uusia näkökulmia ja pohtimaan ratkaisuja yhdessä muiden kanssa.

Kouluvierailu koostuu kahdesta osiosta: Vihreän kampanjan salaisuus -pakopelin pelaamisesta ja purkukeskustelusta. Pakopeli on elämyksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan pelin taustatarinan siivittämänä teemaan kytkeytyviä loogisia pulmanratkontatehtäviä. Purkukeskustelu taas tarjoaa nuorille mahdollisuuden jakaa tuetusti pelin herättämiä oivalluksia ja omia mielipiteitään.

Vainua viherpesu -kouluvierailu on suunnattu 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Kouluvierailun ohjaa Nuorten Akatemian koulutettu kouluvierailija. Vierailuja toteutetaan pääkaupunkiseudulla, Turussa, Joensuussa, Oulussa sekä edellä mainittujen lähialueilla mahdollisuuksien mukaan.

Vainua viherpesu -kouluvierailun sisältö on tuotettu yhteistyössä Eettisen kaupan puolesta EETTI ry:n ja Taksvärkki ry:n kanssa. Peliä ja kouluvierailun sisältöjä on suunniteltu ja testattu yhdessä kohderyhmään kuuluvien nuorten kanssa.

Voit tilata kouluvierailun omalle ryhmällesi täältä

Tarkempia tietoja kouluvierailusta

Viherpesua vai aidosti vastuullista? Lue lisää viherpesusta Eetti ry:n vieraskynätekstistä blogissamme

Nappaa käyttöösi aamunavaus viherpesusta