Hyppää sisältöön

Marraskuun pelipäivä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Seppo-alusta
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

4.-10.11.2024 vietetään kansallista peliviikkoa! Silloin on oiva hetki virittäytyä peliteemaan oppimispelien merkeissä.

Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan perjantaina 8.11. klo 9–12! Marraskuun pelipäivässä käsitellään solidaarisuuteen, kestävään kehitykseen, kemiaan ja tekijänoikeuksiin liittyviä teemoja.

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min).

Marraskuun pelipäivän pelit

Matkalla solidaarisuuteen -peli käsittelee Agenda 2030 -tavoitteita 16 ja 17: rauha, oikeudenmukaisuus, hyvä hallinto, yhteistyö ja kumppanuus. Tehtävissä pohditaan solidaarisuutta, empatiaa, koulurauhaa, kiusaamista ja vaikuttamismahdollisuuksia, sekä solidaarisuuden merkitystä poikkeusoloissa.

Kohderyhmä: yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat

Tie tekijänoikeuteen -peli tutustuttaa tekijänoikeuksiin käytännönläheisesti. Pelaajat pääsevät valitsemaan itseään kiinnostavan luovan alan, jonka kautta peli etenee kuvitteellisten hahmojen elämään sidotussa viitetarinassa. Peli kasvattaa ymmärrystä luovaa alaa kohtaan ja samalla nuori saa tietoa omista oikeuksistaan tekijänä.

Kohderyhmä: yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat

Maailmanpelastuspelissä pelaajat pääsevät pohtimaan, mitä kaikkea kemia on, miten se näkyy omassa arjessa, millaisissa ammateissa kemiaa tarvitaan ja miten kemian avulla voidaan ratkoa maailman suuria haasteita ilmastonmuutoksesta ruoan riittävyyteen kaikille.

Kohderyhmä: alakoulun 5. – 6. luokkalaiset

Jaa somessa: