Hyppää sisältöön

Helmikuun pelipäivä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Seppo-alusta
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan torstaina 8.2. klo 9–12! Helmikuun pelipäivää vietetään saamelaisteemaisesti ja tarjolla on saamelaisaiheinen peli niin ala- kuin yläkoulun ja toisen asteen oppilaillekin.

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min).

Helmikuun pelipäivän pelit

Sukellus saamelaiskulttuuriin tutustuttaa nuoret saamelaisuuteen niin historian kuin nykypäivän ilmiöiden ja henkilöiden kautta. Pelitehtävät käsittelevät muun muassa saamen kieliä, elinkeinoja, saamenpukua, alkuperäiskansoja sekä kulttuurista omimista.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Pieni peli saamelaisista tutustuttaa alakoululaiset saamelaisiin ja saamelaiskulttuuriin selkokielisten pelitehtävien avulla. Tehtävät käsittelevät esimerkiksi saamelaisaluetta, historiaa, kieliä, saamenkielisiä lasten ohjelmia, saamenpukua ja saamelaismusiikkia. Peli tarjoaa perustietoa siitä, keitä saamelaiset ovat ja mitkä piirteet tekevät heidän kulttuuristaan ainutlaatuisenhyväksi. 
Kohderyhmä: alakoulun 4. – 6. luokkalaiset

Jaa somessa: