Hyppää sisältöön

Inclusion is On loppusuoralla: Tutustu hankkeen materiaaleihin!

Sosiaalista osallisuutta ja saavutettavuutta nuorten vapaa-ajan toiminnassa edistävä Erasmus+ -rahoitteinen Inclusion is On -hanke päättyy kesällä. Nuorisotyöntekijöille, ohjaajille sekä muille nuorten vapaa-ajan toiminnan parissa työskenteleville tai vapaaehtoisille suunnatut hankkeen materiaalit on nyt julkaistu!

Tiesitkö, että köyhyys- ja syrjäytymisriski koskettaa noin kolmasosaa eurooppalaisista nuorista? Vapaa-ajan harrastukset ovat paitsi tärkeässä osassa nuorten elämää, myös keskeisessä roolissa nuorten henkilökohtaisessa kasvussa, luovuuden kehittymisessä sekä sosiaalisten yhteyksien luomisessa. Osallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteiden kannalta tulisi kaikenlaisille nuorille tarjota mahdollisuus osallistua erilaisiin, heidän mielenkiinnonkohteidensa mukaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin.

Hankkeen kansainvälinen päätösseminaari järjestettiin Firenzessä, Italiassa, tammikuussa 2024. Suomen päätöstilaisuus järjestetään huhtikuussa Nuori2024-messuilla Tampereella.

IncOn-hankkeen aikana on kerätty hyviä käytäntöjä ja tuotettu menetelmiä yhdenvertaisemman ja avoimemman vapaa-ajan toiminnan kehittämiseksi. Nyt kaikki julkaisut ovat vapaasti saatavilla kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle ja osiltaan sovellettavissa muihinkin aiheisiin.

Tutustu materiaaleihin 

  • Englanninkielinen työkalupakki on kokoelma hankkeen aikana koottuja tai kehitettyjä hyviä käytäntöjä, menetelmiä, työkaluja ja muita vinkkejä sosiaalisen osallisuuden edistämiseksi. 
  • Nuorisotyötekijöiden koulutusmalli tukee työkalupaketin sisältöjen omaksumista ja käyttöönottoa: mallin avulla kuka tahansa voi järjestää oman koulutuksen työkalupaketin pääsisällöistä. Koulutusmalli on saatavilla useilla kielillä, myös suomeksi. 
  • Innovaatiomalli on menetelmäkokonaisuus, joka tarjoaa systemaattisen lähestymistavan ongelmanratkaisuun. Mallin avulla kuka tahansa voi luoda omia työkaluja sosiaalisen osallisuuden ja saavuttavuuden edistämiseksi. Innovaatiomalli on saatavilla useilla kielillä, myös suomeksi. 
  • Englanninkielinen Inclusion is not an illusion -podcastsarja käsittelee hankkeen kannalta keskeisimpiä teemoja ja hankkeen yhteistyökumppanit jakavat kokemuksiaan aiheesta.  

Kaikki hankkeen materiaalit ja kieliversiot löytyvät koostetusti täältä

Tervetuloa näyttelypisteelle ja loppuseminaariin Nuori2024-messuille

Inclusion is On -hanke on yksi Nuori2024-messujen yhteistyökumppaneista. Messut järjestetään Tampereella 24.–25. huhtikuuta.

Nuorten Akatemian, Suomen Nuorisoseurojen ja Inclusion is On -hankkeen yhteisellä näyttelypisteellä pääset tutustumaan tarkemmin hankkeen tuotoksiin ja materiaaleihin.

Lisäksi ensimmäisenä messupäivänä keskiviikkona 24. huhtikuuta järjestämme Tampere-talon Sonaatti 1 -huoneessa hanketta ja sen materiaaleja esittelevää toiminnallista ohjelmaa klo 12–13 ja 13.30–14.30. Ensimmäisellä tunnilla perehdytään aiheeseen ja hankkeessa kerättyihin hyviin käytäntöihin, toisella tunnilla keskitytään innovaatiomalliin ja sen hyödyntämiseen omien työkalujen kehittämiseksi. Suosittelemme osallistumista molemmille tunneille, mutta voit tulla myös vain jompaan kumpaan. Tilaisuuden ohjelma on englanniksi, mutta fasilitoijat puhuvat myös suomea ja sitä voi käyttää tukikielenä.

Tutustu tarkemmin messujen ohjelmaan ja aikatauluun Nuori2024-nettisivuilla.

Euroopan unionin rahoittama. Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat ainoastaan tämän tekstin laatijoiden näkemyksiä eivätkä välttämättä vastaa Euroopan unionin tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) kantaa. Euroopan unioni ja EACEA eivät ole vastuussa niistä.