Hyppää sisältöön

Vainua viherpesu -webinaarissa 15.12. kuullaan kokemuksia pelillisyyden hyödyntämisestä globaali- ja mediakasvatuksessa

Tervetuloa webinaariin kuulemaan pelillistämisen menetelmistä Eetin, Nuorten Akatemian ja Taksvärkin Vainua viherpesu-hankkeessa! Webinaari järjestetään pe 15.12.2023 8:30-9:30 etäyhteydellä Zoomissa. Millaisia tarpeita kasvattajilla on viherpesuun ja pelillisiin menetelmiin liittyen ja miten vastasimme niihin hankkeellamme? Miksi pelit ovat hyvä ja innostava menetelmä ilmiöoppimiseen, globaalikasvatukseen ja mediakasvatukseen? 

Puheenvuorot pitävät Vainua viherpesu -hanketta koordinoinut globaalikasvatuksen asiantuntija Minna Laakso (Eetti ry), projektipäällikkö Sonja Hämäläinen (Nuorten Akatemia) ja globaalikasvatuksen suunnittelija Aura Alarto (Taksvärkki ry), jotka ovat kehittäneet kasvattajille suunnattuja ajankohtaisia työkaluja nuorten kriittisen media- ja mainoslukutaidon vahvistamiseen sekä kestävän kehityksen teemojen käsittelyyn erityisesti viherpesun näkökulmasta. Puheenvuorojen jälkeen on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä puhujille.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Jenny ja Antti Wihurin säätiön tukemassa Vainua viherpesu! -hankkeessa tuotettiin opettajille ja kasvattajille opas sekä pakopelin sisältäviä kouluvierailuja avuksi nuorten media- ja mainoslukutaidon kehittämiseen ja viherpesuaiheen käsittelyyn. Kouluvierailut ovat parhaillaan käynnissä pääkaupunkiseudulla, Turussa, Oulussa ja Joensuussa. Suurin osa kouluvierailuista on varattu, mutta Turun seudulle on vielä tarjolla muutamia vierailuja syyslukukaudelle 2023. Kouluvierailun voit tilata Nuorten Akatemian sivuilta täältä.
Lataa viherpesuteemanen opas täältä.

Ilmoittaudu viimeistään torstaina 14.12. Osallistumislinkki lähetetään webinaariin ilmoittautuneille 14.12.

Lisätiedot:
Sonja Hämäläinen, projektipäällikkö
050 560 1674
sonja.hamalainen@nuortenakatemia.fi

Emma Mikkilä
Toiminnanjohtaja, Eettisen kaupan puolesta ry
040 823 3413
emma.mikkila@eetti.fi