Hyppää sisältöön

Oppimispelin, kouluvierailun ja video-oppitunnin tilausohjeet

Voit tilata oppimispelit, kouluvierailut sekä video-oppitunnit helposti ja nopeasti tilauslomakkeellamme. Tilattuasi Seppo-alustalla toimivan mobiilipelin tai video-oppitunnin saat automaattiviestinä sähköpostiisi ohjeet. Jos tilaat kouluvierailun, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostitse kahden viikon sisällä.

Oppimispeleissä opettajalla tai ohjaajalla on peliohjaajan rooli. Kouluvierailuissa koulutettu kouluvierailija ohjaa oppilaitoksessa tai etätoteutuksena työpajan nuorille. Video-oppitunti on valmis video, jossa on harjoituksia, joiden ajaksi opettaja tai ohjaaja pysäyttää videon.

Oppimispelit, kouluvierailut ja video-oppitunnit ovat maksuttomia.

Oppimispelit

Miten peli tilataan ja ohjataan?
Voit tilata oppimispelin tämän lomakkeen kautta. Tilattuasi pelin järjestelmä lähettää automaattisesti ohjeet sekä pelin aktivoimiseen että ohjaamiseen sähköpostiisi.

Pelin ajankohta ja käyttöaika
Merkitse tilauslomakkeeseen arvio ajankohdasta, jolloin aiot pelata peliä ryhmäsi kanssa. Sähköpostiisi tulee merkitsemäsi ajankohdan jälkeen automaattisen palautekyselyn pelistä. Peli on vapaasti käytettävissäsi vuoden ajan tilauspäivästä.

Pelin hyödyntäminen useiden ryhmien kanssa
Voit hyödyntää samaa peliä useiden ryhmien kanssa. Suosittelemme kuitenkin, että kun pelautat samaa peliä uudella ryhmällä, käyt ottamassa kopion alkuperäisestä pelistä. Näin peli varmasti toimii myös uudella ryhmällä.

Pelejä pelataan Seppo-alustalla mobiililaitteilla
Pelejä pelataan Seppo-alustalla. Oppilaiden ei tarvitse tehdä omia Seppo-tunnuksia. Pelaamiseen tarvitaan vain puhelimet, tabletit tai tietokoneet sekä verkkoyhteys. Pelit ovat parhaimmillaan hieman suuremmalla näytöllä, joten suosittelemme tablettia tai tietokonetta.

Kouluvierailut

Miten tilaan kouluvierailun?
Voit tilata kouluvierailut täyttämällä tämän lomakkeen.

Ryhmäkoko
Vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi suosittelemamme ryhmäkoko on alle 30oppilasta, ellei vierailun kuvauksessa ole toisin mainittu. Isompien ryhmien kohdalla ole meihin yhteydessä.

Kohderyhmä, alue ja kesto
Kouluvierailut on suunnattu alakouluille, yläkouluille, lukioille sekä toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille. Kohderyhmän löydät valitsemasi kouluvierailun kuvauksesta. Kouluvierailun kuvauksesta voit tarkistaa myös vierailukohtaiset kouluvierailualueet sekä kouluvierailun keston. Kouluvierailun tyypillisin kesto on 75-90 minuuttia.

Etäkouluvierailu
Etävierailut ovat saatavilla maanlaajuisesti. Etäkouluvierailulla opettaja lähettää kouluvierailijalle kutsun koulun käyttämälle alustalle ja kouluvierailija ohjaa kouluvierailun etänä.

Kouluvierailija on sinuun yhteydessä
Kouluvierailija ottaa tilauksen tehneeseen opettajaan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse käytännön asioiden sopimiseksi.

Kouluvierailijat käyttävät pääsääntöisesti omia sähköpostiosoitteitaan, jotka eivät ole @nuortenakatemia.fi-päätteisiä. Tarkistathan siis varmuuden vuoksi myös roskapostikansiosi.

Mikäli et kuule kouluvierailijasta kahden viikon sisällä tilauksen tekemisestä, ole yhteydessä kouluvierailutoiminnan yleissähköpostiin:
kouluvierailija@nuortenakatemia.fi

Opettajan läsnäolo
Vastuu ryhmästä on opettajalla, joten olethan luokassa paikalla koko kouluvierailun ajan. Tunnilla voi olla mukana sivusta seuraamalla tai harjoitteisiin osallistumalla. Roolista kannattaa sopia kouluvierailijan kanssa.

Tiedottaminen kouluvierailusta
Nuorille kannattaa kertoa etukäteen kouluvierailusta ja sen sisällöstä. Teemaan voi perehtyä myös etukäteen materiaalien avulla. Vierailuun sekä teemaan on hyvä palata oppilaiden kanssa vierailun jälkeen. Tukena voit hyödyntää materiaalipankista löytyviä materiaaleja.

Valmistautuminen kouluvierailuun
Sekä etä- että lähikouluvierailuilla oppilailla on hyvä olla käytössään jokin mobiililaite (tietokone, tabletti tai puhelin). Voit tiedustella aiheesta tarvittaessa lisää kouluvierailijalta, kun hän on sinuun yhteydessä ennen vierailua. Voitte sopia myös muista mahdollisista käytännön järjestelyistä (luokan istumajärjestys, tekniset asiat kuten kouluvierailijan kannettavan tietokoneen liittäminen diaesityksen heijastamiseksi ym.)

Jos kyseessä on etävierailu, käytetään toteutuksessa usein koulun käyttämää alustaa (esim. Zoom/Teams/Google Meet). Asiasta on kuitenkin hyvä sopia kouluvierailijan kanssa sekä tarvittaessa varata aikaa esimerkiksi yhteyksien testaamiselle.

Video-oppitunnit

Mikä on video-oppitunti?
Video-oppituntien avulla opettaja voi käsitellä teemaa silloin, kun se omiin aikatauluihin parhaiten sopii. Video-oppitunnin vetäjät kertovat videola teemasta ja antavat oppilaille ohjeet harjoitusten tekemiseen.

Mikä on opettajan rooli?
Video-oppitunnilla opettaja voi ottaa oppijan sekä apuopettajan roolin. Opettajan tehtävä on käynnistää video ja laittaa se tauolle aina kun ruutuun tulee vieressä näkyvä harjoitussymboli.
Osassa videoista on harjoituksia, johon opettajan kannattaa hieman valmistautua etukäteen. Järjestelmä lähettää automaattisesti tarkemmat ohjeet sähköpostiin heti tilauksen jälkeen.

Video-oppitunnin ajankohta ja käyttöaika

Merkitse tilauslomakkeeseen arvio video-oppitunnin ajankohdasta. Sähköpostiisi tulee merkitsemäsi ajankohdan jälkeen automaattisen palautekyselyn pelistä. Peli on vapaasti käytettävissäsi vuoden ajan tilauspäivästä. Video-oppitunti on vapaasti käytettävissäsi vuoden ajan tilauspäivästä ja sitä voi hyödyntää useiden ryhmien kanssa.

Tilauslomake

Oletko valinnut ryhmällesi sopivan oppimispelin, kouluvierailun tai video-oppitunnin?

Tilaa täältä

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

Peleihin ja video-oppitunteihin liittyvät kysymykset info@nuortenakatemia.fi

Kouluvierailuihin liittyvät kysymykset kouluvierailija@nuortenakatemia.fi 
Puhelimitse kouluvierailuihin liittyviin kysymyksiin vastaa projektikoordinaattori
Marika Tossavainen, 044 416 5494