Hyppää sisältöön

Vuorovaikutusta, digitaalisia menetelmiä ja kansainvälistymistä – Nuorten Akatemian tuore strategia on hyväksytty

Nuorten Akatemian sääntömääräinen syyskokous pidettiin 8.12.2023. Kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin tuore strategia. Lisäksi valittiin hallituksen puheenjohtaja sekä muut jäsenet.

Uusi, hyväksytty strategia ohjaa Nuorten Akatemian toimintaa kohti digitaalisten menetelmien parempaa haltuunottoa nuorten osallisuutta edistäessä. Lisäksi kansainvälisen rahoituksen hakeminen ja eurooppalainen yhteistyö on nostettu aiempaa voimakkaammin esiin.

Strategia painottaa myös ekologista kestävyyttä yhtenä toiminnan tavoitteena. Nuorten Akatemiassa se tarkoittaa tulevaisuudessa esimerkiksi sitä, että haluamme kantaa vastuumme myös hanketyössä ja tavoitteena onkin toteuttaa hankkeita, joissa käsittelemme luonnon ja ympäristön kestävyyteen liittyviä teemoja yhdessä nuorten kanssa.

Hallituksen puheenjohtajaksi Jari Pulkkinen

Hallituksen puheenjohtajana toimineen kansanedustaja Saara Hyrkön (vihr.) seuraajaksi valittiin Lasten ja nuorten keskuksen kehitysjohtaja Jari Pulkkinen. Pulkkinen on toiminut aiemmin Nuorten Akatemian hallituksen jäsenenä ja ottaa nyt jatkossa roolin puheenjohtajana.

“Olen todella iloinen saamastani luottamuksesta. Innolla odotan uuden strategian toimeenpanoa yhdessä hallituksen ja henkilöstön kanssa. Osallisuus, kansainvälisyys, ekologinen kestävyys ja digitaaliset menetelmät antavat vahvat suuntaviivat Nuorten Akatemian tulevien vuosien työlle”, tuore puheenjohtaja kertoo.

Syyskokouksessa vahvistettiin lisäksi toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksut. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin

Joonas Autio (Nuorisoseurat),
Anton Hietsilta (Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto),
Eila Kauppinen (tutkimusjohtaja),
Satu Salo-Jouppila (Partio) sekä
Marika Taskinen (yrittäjä).
                                                   
Uuden hallituksen toimikausi alkaa 1.1.2024 ja kestää kalenterivuoden. 

Hymyilevä Heikki Vuojakoski

Lisätietoja:

Heikki Vuojakoski, Nuorten Akatemian toimitusjohtaja
heikki.vuojakoski@nuortenakatemia.fi
p. 040 041 3833

Nuorten Akatemian hallituksen puheenjohtaja Jari Pulkkinen. Yllä harmaa paita ja hän hymyilee.


Jari Pulkkinen, Nuorten Akatemian hallituksen puheenjohtaja 1.1.2024 alkaen
jari.pulkkinen@lastenjanuortenkeskus.fi
p. 040 688 1467