Hyppää sisältöön

Kuukauden kouluttaja: Dimitri Lindgren

Kuukauden kouluttajamme on Dimitri Lindgren, joka on mukana Kulttuurien koulu -hankkeessa. Kuukauden kouluvierailija -blogisarjassa olemme jo vuosia esitelleet kouluvierailijoitamme. Opettajille suunnatussa täydennyskoulutuksessa ei kuitenkaan ole kouluvierailijoita, joten tällä kertaa esittelemmekin kuukauden kouluttajan. Lue alta lisää Dimitristä!

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Dimitri Lindgren, 25-vuotias vantaalainen. Työskentelen Suomen Romaniyhdistys ry:n
Au mensa – Tule mukaan -nuorisotoiminnassa. Vapaa-ajallani teen musiikkia, laulan, soitan pianoa sekä piirrän.

Mikä on Kulttuurien koulu ja miten päädyin kouluttajaksi?

Kulttuurien koulu -hankkeen kautta lisäämme tietoa romani- ja saamelaiskulttuureista, tapakulttuuresta, kielistä, elämästä sekä historiasta. Minuun otettiin yhteyttä ja sitä kautta meidän yhdistys pääsi mukaan yhteistyökumppaniksi.

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä Kulttuurien koulussa?

Kulttuurien koulu -hankkeessa olen opettajia kouluttanut romaniaiheista ja päässyt luomaan romaniaiheisia materiaaleja ja jakamaan omaa tietoani. Koen, että kouluttajana minulla on myös vastuu siitä, kuinka ja mitä kerron koulutuksen osallistujille.

Mikä on parasta kouluttajana toimimisessa?

Parasta on jakaa samankaltaisia kokemuksia saamelaiskouluttajien kanssa sekä yleisesti kertoa romanikulttuurista ja meidän elämästämme opettajille sekä murtaa ennakkoasenteita ja luuloja ja vastailla kysymyksiin.

Mitä olet oppinut Kulttuurien koulussa?

Koulutuksen aikana olen oppinut käsittelemään myös omia ennakkoluulojani ja alkanut pohtimaan kulttuuriamme syvemmältä tasolta. Yleisesti kaikki palaute on ollut hyvää ja positiivista. Se on kokonaisuudessaan saanut hyvän mielen, ja myös osoittaa, että kouluttajina olemme onnistuneet kaikki yhdessä.

Minkälaisia terveisiä haluat lähettää opettajille?

Opettajille haluaisin sanoa, että muistakaa kohdata jokainen oppilas ja ihminen yksilönä, vaikkei se aina ole helppoa. Yhdessä voimme muuttaa koulutusmaailmaa paremmaksi paikaksi kaikille!

——————————————————-
Yhteistyössä Suomen Romaniyhdistyksen ja Saamelaiskäräjien kanssa toteutettu Kulttuurien koulu on täydennyskoulutussarja romani- ja saamelaiskulttuureista. Koulutuksissa opettaja saa käyttöönsä monenlaista oppimateriaalia sekä keinoja vahvistaa nuorten kulttuurista identiteettiä. Koulutusten suunnittelijoina ja kouluttajina on romani- ja saamelaisnuoria. Hankkeen rahoitus on saatu Opetushallitukselta.

Tutustu tilattavissa oleviin palveluihimme: kouluvierailut, mobiilipelit sekä käynnissä olevat täydennyskoulutuksemme löytyvät kootusti täältäNote-viestin avulla voit myös saada ajankohtaiset kouluvierailuinfot ja tiedon muista kouluille suunnatuista palveluistamme omaan sähköpostiisi.