Hyppää sisältöön

Haemme korkeakouluharjoittelijoita syksylle 2023

Kiinnostavatko monipuoliset tehtävät nuorten osallisuuden edistämisen ja yhdenvertaisuuden parissa? Hyvä, sillä haemme syksyksi yhteensä kolmea korkeakouluharjoittelijaa hanketyöhön ja viestintään! Haku on auki 4.8.2023 asti.

Meillä Nuorten Akatemialla sinua odottaa lämmin ja innostava työyhteisö sekä kiinnostavat työtehtävät. Tuemme sinua harjoittelussasi ja pääset tekemään töitä nuorten osallisuutta edistävien hankkeiden parissa sekä kehittämään taitojasi järjestökentällä.

Mitä hanketyöhön liittyvässä harjoittelussa pääsee tekemään? (2 harjoittelijaa)

Työtehtäviisi kuuluvat tiiviisti erilaisten koulutusten ja työpajojen käytännön järjestelyissä auttaminen, koordinointi, sisällöntuotanto, hankesuunnitteluun osallistuminen sekä viestintä ja markkinointi. Projektipäälliköiden ja -koordinaattorien kanssa pääset myös suunnittelemaan ja toteuttamaan fasilitointia sekä koulutusten sisältöjä. Työtehtävät vaihtelevat hankkeittain ja työtehtäviä voidaan mukauttaa myös harjoittelijan omien toiveiden mukaan.

Toivomme, että sinulla on: 

 • intoa ja valmiutta tehdä laaja-alaisesti erilaisia työtehtäviä sekä halu oppia uutta, 
 • luovuutta ja ideointitaitoja, 
 • oma-aloitteisuutta, 
 • koordinointitaitoja ja huolellisuutta, 
 • valmiutta kirjalliseen ja suulliseen ilmaisuun ja
 • kiinnostusta nuorisotyötä sekä koulu- ja järjestömaailmaa kohtaan.  

Hanketyössä meillä on useimmiten ollut harjoittelijoina kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden sekä sosiaali- ja järjestöalan opiskelijoita. Suhtaudumme kuitenkin kaikkiin aloihin uteliaisuudella: työtehtäviä löytyy myös esimerkiksi kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostuneille.

Mitä viestinnän harjoittelussa pääsee tekemään? (1 harjoittelija)

Työtehtäviisi kuuluvat sisällöntuottaminen verkkosivuillemme ja sosiaalisen median kanaviin sekä hankkeiden viestintää tukevat tehtävät. Pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Nuorten Akatemian päivittäisviestintää yhdessä viestintäpäällikön ja -koordinaattorin kanssa.

Viestinnässä voit myös itse vaikuttaa omiin työtehtäviisi osaamisesi ja kiinnostuksen kohteittesi mukaan. Lisäksi pääset harjoittelusi aikana tutustumaan hankeorganisaation toimintaan fasilitoinnin ja yhteiskehittämisen muodossa sekä tutustumaan hanketyön eri vaiheisiin.

Toivomme, että sinulla on:

 • intoa kirjoittamista kohtaan sekä hyvä suomen kielen taito,
 • ideoita ja näkemyksiä sosiaalisen median sisällöntuotantoon ja markkinointiin,
 • kiinnostusta videoiden tuottamiseen,
 • visuaalista osaamista,
 • kiinnostusta järjestömaailmaa ja järjestöviestintää kohtaan sekä
 • jo jonkun verran viestinnän opintoja.

Kuulostaako sinulle sopivalta harjoittelupaikalta? Mahtavaa!

Toimistomme sijaitsee Helsingin Kalliossa. Työtehtävät saattavat sisältää kotimaassa matkustamista, mikäli olosuhteet sen sallivat. Työskentelemme paljon myös etäyhteyksin, mutta toivomme, että varsinkin harjoittelujakson alussa pystyt työskentelemään toimistoltamme käsin.

Harjoitteluaika ja -palkka

Harjoittelujaksot alkavat syyskuussa 2023 ja kestävät noin kolme kuukautta. Harjoittelu on palkallinen (1400 € / kk harjoittelutuella tai 800 € / kk ilman harjoittelutukea). 

Miten harjoittelupaikkaa haetaan?

Harjoittelijahakumme noudattaa anonyymin rekrytoinnin periaatteita. Emme siis ennen haastatteluvalintojen tekemistä näe hakijan nimeä, henkilötietoja tai lue hakijan cv:tä.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään 4.8.2023 täyttämällä tämä lomake: https://link.webropol.com/s/harkkahaku23

Etenemme hakuajan päätyttyä nopeasti ja haastattelut pidetään etäyhteyksin Teamsin välityksellä ma-ti 14.-15.8.2023. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä hakuajan päätyttyä.

Toivomme korkeakouluharjoitteluun eri ikäisiä ja eri sukupuolisia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Käy tutustumassa toimintaamme ja hankkeisiimme sivuillamme. Viime kevään harjoittelijoiden kokemuksia puolestaan löydät tästä uutisesta

Harjoitteluun, hakulomakkeeseen tai haun käytäntöihin liittyvät kysymykset voit laittaa sähköpostitse osoitteeseen antti.ollikainen@nuortenakatemia.fi (poissa 26.6.-26.7.2023).