Hyppää sisältöön

Haemme kouluvierailijoita mediakasvatusteemaiseen pakopelihankkeeseen

Rekrytointi on tällä hetkellä avoinna Joensuun kouluvierailualueelle. Muiden kouluvierailualueiden osalta haku päättyi sunnuntaina 6.8.
Vainua viherpesu -hankkeessa vahvistetaan pedagogisen pakopelin ja reflektoivan keskustelun avulla nuorten kriittistä medialukutaitoa sekä ymmärrytetään heitä viherpesusta ilmiönä.

Nuorten Akatemia hakee kouluvierailijoita Vainua viherpesu -hankkeeseen vetämään medialukutaito- ja viherpesuteemaisia pakopelikouluvierailuja yläkoulun 9. luokille ja toisen asteen oppilaitoksille. Kouluvierailijoita haetaan pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Joensuuhun. Valitsemme eri alueille yhteensä 6 vierailijaa.

Kouluvierailujen teemat ja menetelmät

Vainua viherpesu -hankkeen vierailujen tarkoituksena on lisätä nuorten medialukutaitoa käsittelemällä viherpesua ja sen ilmenemismuotoja. Vierailulla ohjataan viherpesuteemainen pakopeli ja siihen liittyvä purkukeskustelu. Pakopeli on elämyksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan pelin taustatarinan siivittämänä teemaan kytkeytyviä loogisia pulmanratkontatehtäviä. Pakopelin ja purkukeskustelun myötä nuoret pääsevät pohtimaan esimerkiksi mitä viherpesu on, millä tavoin yrityksen tekevät viherpesua, miksi viherpesua tehdään ja miten viherpesuun voisi itse vaikuttaa.

Kouluvierailujen käytännöistä

Yhdelle vierailijalle tulevien kouluvierailujen määrä riippuu tilauksien määrästä. Kouluvierailijana saat itse päättää, mitkä tilaukset pystyt tekemään ja usein vierailupyyntöjen ajankohdat ovat hyvin sovittavissa tilanneen opettajan kanssa. Joustavien aikataulujen vuoksi työ sopii hyvin esimerkiksi opintojen ohelle.

Kouluvierailut pidetään pääsääntöisesti koulupäivien aikana syyslukukaudella 2023. Yhden kouluvierailun kesto on 75-90 minuuttia.

Kouluvierailut ohjataan pääosin yksin. Ensimmäisen vierailun voi kuitenkin halutessasi pitää parin kanssa, jos vain vierailun ajankohta sopii kahdelle vierailijalle. Kouluvierailun tilanneita opettajia ohjeistetaan olemaan paikalla kouluvierailun aikana, jolloin vastuu ryhmästä on hänellä.

Palkkiot ja matkakulut

Kouluvierailijoille maksetaan palkkio 56e / työpaja. Korvaamme myös vierailuista aiheutuneet matkakulut julkisten kulkuvälineiden hintatason mukaisesti.

Toivomme

Toivomme kouluvierailijalta kiinnostusta mediakasvatusta kohtaan. Ymmärrys viherpesusta ja kokemus pakopeleistä ovat vierailuihin perehtyessä hyödyksi. Arvostamme kokemusta nuorten ryhmien ohjaamisesta ja kouluyhteistyöstä. Kouluvierailijat perehdytetään tehtävään sisältöjen ja käytäntöjen osalta, joten aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä.

Toivomme lisäksi, että pystyisit tekemään vierailuja myös Turun tai Joensuun lähikunnissa tai pääkaupunkiseudun viereisissä pienemmissä kunnissa.

Odotamme

Odotamme valmiutta ryhmän ohjaamiseen ja esiintymiseen, intoa kouluilla vierailemiseen ja kiinnostusta nuorten parissa toimimiseen. Vierailijoiden tulee perehtyä vierailuilla ohjattavaan pakopeliin ja purkukeskusteluun. Vierailulla ohjattavan pakopelin materiaalit ovat suomeksi, joten odotamme hyvää suomen kielen taitoa.

Kouluvierailijoita edellytetään osallistumaan koulutukseen, joka järjestetään Helsingissä perjantaina 25.8.2023 klo 10-16.30. Tarjoamme koulutuspäivän lounaan ja korvaamme mahdolliset matkakulut.

Hakeminen

Hae kouluvierailijaksi hakulomakkeella!

Huom! Rekrytointi on tällä hetkellä avoinna Joensuun kouluvierailualueelle. Muiden alueiden osalta haku päättyi sunnuntaina 6.8.2023. Valinnat tehdään hakemusten perusteella. Ilmoitamme valinnoista pääkaupunkiseudun ja Turun osalta viikon 32 aikana sekä Joensuun osalta mahdollisimman pian hakemusten käsittelyn jälkeen.

Jäikö jokin mietityttämään? Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.  

Kouluvierailuihin liittyvät käytännön asiat:
Marika Tossavainen, koulutoiminnan koordinaattori
 marika.tossavainen@nuortenakatemia.fi, puh. 044 416 5494 

Lisätietoja hankkeesta ja kouluvierailujen sisällöistä:
Sonja Hämäläinen, projektipäällikkö
sonja.hamalainen@nuortenakatemia.fi, puh. 050 560 1674