Hyppää sisältöön

#ErasmusDays juhlii ja auttaa tunnistamaan yhteisiä onnistumisia

Tällä viikolla vietettävän #ErasmusDaysin aikana halutaan jakaa yhteisiä oppeja ja kokemuksia Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvista koulutus-, nuoriso- ja liikuntahankkeista. Me Nuorten Akatemialla haluamme nyt nostaa esiin ja juhlistaa myös omia Erasmus+ hankkeitamme.

#ErasmusDays on lähtöisin alun perin Ranskasta ja kantautunut sieltä myös muihin EU-maihin. Päivät ovat syntyneet halusta juhlia eurooppalaisen yhteistyön hyötyjä ja jakaa niistä saatuja kokemuksia yhdessä. #ErasmusDays vahvistaa eurooppalaista identiteettiä ja juhlii Erasmus+ -ohjelmien menestystä. Tänä vuonna juhlapäivät ovat 9.–14.10.

Restoration Academy: Empowering Youth Participation in Nature Restoration on alkusyksystä käynnistynyt kolmivuotinen Erasmus+ -hanke, jossa on mukana viisi eurooppalaista organisaatiota. Hankkeen aikana kehitämme yhteistyössä kumppaniorganisaatioiden kanssa työkaluja nuorille suunnatun ennallistamistoiminnan järjestämiseen, sekä innostamme nuorisotyöntekijöitä ja nuoria ennallistamaan luontoa ympäri Eurooppaa. Lue lisää Restoration Academysta hankesivulta.

Inclusion is On -hankkeessa jaetaan hyviä käytäntöjä ja innovoidaan uusia työkaluja saavutettavuuden, inkluusion ja osallisuuden edistämiseksi nuorten vapaa-ajan toiminnassa. Hankkeen aikana järjestetään muun muassa kansainvälisiä koulutustapahtumia hankekumppaneiden ja paikallisten nuorisotyöntekijöiden kesken. Näissä tapahtumissa syvennytään hankkeen aiheeseen toiminnallisten menetelmien keinoin. Hanke on edennyt jo pitkälle, ja se huipentuu nuorisotyöntekijöille suunnattuun Firenzessä järjestettävään kansainväliseen loppuseminaariin tammikuussa sekä kumppanimaissa järjestettäviin lopputapahtumiin myöhemmin keväällä 2024. Lue lisää Inclusion is Onista hankesivulta.

Jo päättynyt Erasmus+ -hankkeemme Sports as an Equal Playground oli neljän organisaation yhteinen hanke, jonka tavoitteena oli edistää sosiaalista osallisuutta ja yhtäläisiä mahdollisuuksia nuorisourheilutoiminnassa ja sen kautta. Hankkeen aikana muodostettiin manuaali, jonka sisältönä on käytäntöjä ja työkaluja sosiaalisen osallisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi nuorten urheilutoiminnassa. Manuaali julkaistiin lokakuussa 2022.

Erasmus+ -kumppanuutemme lisääntyvät pian taas yhdellä uudella hankkeella, josta tiedotamme lisää heti alkuvuodesta 2024.

Kansainvälinen yhteistyö avaa uusia näkökulmia myös kotimaiselle työlle. Vertaispalaute ja kanssakäyminen toimii avaintekijänä oman työn jalostamiseen, jonka jälkeen voi soveltaa yhdessä hyviksi havaittuja ja toimivia menetelmiä. Yhteistyön avulla taklaamme ylikansallisia haasteita ja edistämme osallisuutta yhdessä yli rajojen. Toivotamme ihanaa #ErasmusDays -juhlaa kaikille!

Kirjoittaja Oosa Nieminen toimii Nuorten Akatemian korkeakouluharjoittelijana syksyllä 2023.