Hyppää sisältöön

Venla Sunikka aloittanut projektikoordinaattorina

Tutustu uusimpaan työyhteisömme jäseneen: Venla Sunikka aloitti projektikoordinaattorina uudessa Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinointi -hankkeessa.

Venla Sunikka on antropologian maisteri, jolle järjestömaailma on ennestään tuttu. Venla on aiemmin työskennellyt järjestössä lasten ja nuorten parissa yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja antirasismin teemojen parissa. Lisäksi Venla on kerryttänyt kansainvälistä kokemusta opintojensa ohessa ja hänellä on myös kokemusta viestinnällisissä tehtävistä tutkimusorganisaatiossa.

Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinointi -hankkeessa Venla Sunikka työskentelee yhdessä hanketta Nuorten Akatemian puolelta luotsaavan kumppanuuspäällikkö Urpo Uusitalon kanssa. Yhdessä SOS-lapsikyläsäätiön kanssa toteutettava koordinoiva hanke tukee Euroopan sosiaalirahaston yhdenvertaisuus-, osallisuus- ja tasa-arvo-teemaisten hankkeiden kokonaisuutta opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla.

Oivaltavia keskusteluja ja lisää osaamista osallisuudesta

Työssään Venla kertoo innostuvansa oivaltamisesta ja uteliaisuudesta, avoimista mutta kriittisistä keskusteluista sekä asioiden etenemisestä. Hän odottaakin uudelta hankkeelta juuri keskusteluja eri toimijoiden välillä sekä mahdollisuutta oppia, millaisia nuorten osallisuutta edistäviä tai siihen vaikuttavia hankkeita Suomessa toteutetaan.

“Ammatillisen kasvun näkökulmasta toivon kehittyväni fasilitoivissa menetelmissä sekä monipuolistavani osaamistani osallisuudesta ja muista siihen liittyvistä ilmiöistä”, Venla lisää.

Opinnot antropologian parissa jättivät Venla Sunikkaan pysyvän jäljen, ja hän tunnustaa olevansa varsinainen antropologia-fani. Hän ajattelee, että antropologia on tieteenä joustavan avoin ja kriittisen utelias. Samanlaista katsontakantaa maailmaan Venla tavoittelee myös itselleen.

Vapaa-ajalla Venla kertoo saavansa elämäänsä energiaa musiikista ja tanssista – erityisen lähellä hänen sydäntään ovat karibialaiset ja afrikkalaiset musiikki- ja tanssityylit. Tällä hetkellä myös lisääntynyt auringon valo, nopeasti etenevä kevät ja pyöräilykauden alkaminen innostavat.

Nuoret eivät ole vain tulevaisuuden aikuisia

Nuorten osallisuuden edistäminen on Venlalle tärkeää, koska hän uskoo, että tasapuolisen ja yhdenvertaisen osallisuuden varmistaminen on edellytys toimivalle yhteiskunnalle.

Hän korostaa, että nuoruus on herkkä aikakausi, ja siksi kaikkien nuorten tulee saada yhtäläiset mahdollisuudet tulla osallistua yhteiskunnassa, vaikuttaa omaan elämäänsä ja yhteisöönsä sekä tulla kuulluiksi ja nähdyiksi omilla ehdoillaan:

”Nuoria ei tule kohdella vain tulevina aikuisina, vaan itsessään kokonaisia, aktiivisia toimijoina, joilla on päteviä näkemyksiä ja oikeutettuja toiveita oman elämänsä ja yhteiskunnan suhteen.”

Venla Sunikan yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta tai suoraan tästä linkistä. Tervetuloa taloon, Venla!