Hyppää sisältöön

Vastaukset kysymyksiin Agenda 2030:stä Matkalla kestävään tulevaisuuteen -pelin avulla

Matkalla kestävään tulevaisuuteen -peli opettaa monipuolisesti tietoja ja käsitteitä Agenda 2030:een liittyen, sen tavoitteista, sekä niihin liittyvistä toimista ja haasteista. Tehtävät saavat ajattelemaan, miten itse voisi vaikuttaa asioihin. Kysymykset pakottavat ajattelemaan aiheita useammasta näkökulmasta.

Monipuolisia tehtäviä

Peli koostuu eripituisista tehtävistä, jotka avautuvat peliruudun pallukoita klikkaamalla. Tehtäviä on erilaisia, esimerkiksi käsitteen ja selityksen yhdistely-, monivalinta- sekä vapaita kirjoitustehtäviä ja niissä on usein useampia osioita. Niiden aiheita ovat mm. kestävä kehitys, tasa-arvo ja vaikuttaminen. Tehtäviä suorittaessa kerätään pisteitä. Pisteet avaavat uusia tasoja, jotka puolestaan avaavat uusia tehtäviä.

Koska suoritettavia tehtäviä on paljon, niistä voi valita mieleisensä. Niiden haastavuudessa ja työläydessä on paljon eroja jopa tehtävän eri osioiden välillä. Siksi toivonkin, että osioita voisi palauttaa yksittäin.

Hyvä peli opettaa, eikä turhauta

Pelimekaniikka avautuu peliä pelatessa. Peliin liittyessä näytölle ponnahtaa ensimmäinen tehtävä, jonka avulla kerrotaan Agenda 2030:stä. Tajusin itse pelin toiminnan melko nopeasti ja tehtäviin oli helppo keskittyä.

Pidän siitä, että peliä on mahdollista pelata päättelemällä. Mitään ei tarvitse oikeastaan osata ja silti on mahdollista saada onnistumisen kokemuksia. Asiat oppii viimeistään, kun tehtävän tarkistaa. Toisaalta joskus vastaukset tuntuvat olevan jopa liian ilmiselviä. Jokaisesta tehtävästä oppii kuitenkin jotakin uutta ja samalla kerrataan mm. koulussa opittua sanastoa. Peli on hyvin ajan tasalla.

Ylipäänsä pelikokemus oli antoisa ja mieluisa.

Kirjoittaja: Lumi
Kirjoittaja on Nuorten Akatemian syksyn 2021 TET-harjoittelija

Nuorten Akatemian pelit ovat maksuttomia ja pelit toimivat Seppo-alustalla. Pelit on suunniteltu ensisijaisesti oppilaitosten käyttöön, mutta niitä voi hyödyntää myös muussa nuorten ryhmätoiminnassa. Kaikki Agenda 2030 -teemaiset pelit löydät Pelit ja kouluvierailut -sivultamme.