Hyppää sisältöön

Tutustu kevään korkeakouluharjoittelijoihimme 

Kevät on päässyt jo ihan luvattoman pitkälle ja emme ole vielä esitelleet harkkojamme! Olemme saaneet tänä keväänä työskennellä yhdessä todella aktiivisen ja mukavan harkkakolmikon kanssa. Tutustu Anna Tykkyläiseen, Meeri Vinnamoon ja Siru Haapamäkeen 

Anna 

Anna on Note-tiimissä harkkana eli mukana tiivisti Nuorten Akatemian koulutoimintaan liittyvissä hankkeissa. Medianomiksi opiskeleva Anna on muuttanut takaisin kotiseudulleen Helsinkiin, vaikka viimeisteleekin vielä opintojaan Joensuussa. Annan harjoitteluun kuuluu erilaisissa hankkeissa avustamista, ja hän on ollut esimerkiksi mukana Kulttuurien koulussa, joka on romani- ja saamelaiskulttuuria käsittelevä opettajien täydennyskoulutushanke sekä suunnittelemassa uutta Pikamuodista hitaaseen muotiin -hankkeen opetuspeliä.

Mitä Anna sitten toivoo oppivansa vielä tämän kevään aikana?
”Olen päässyt tekemään ja vetämään Kulttuurien koulu -koulutusta ja toivon, että sen kautta opin edelleen lisää koulutusten pitämisestä. Odotan myös sitä, että pääsen näkemään yhä paremmin hankesuunnittelun vaiheita ja syventämään siihen liittyvää osaamista.” 

Vahvuuksikseen työntekijänä Anna luettelee uteliaisuuden ja avoimuuden. Hän suhtautuu sekä työtehtäviin että ihmisiin avoimesti ja uteliaasti sekä innostuu helposti. 

Kerro jokin kiva random fakta itsestäsi: ”Soitan ukulelea ja tykkään kokeilla uusia harrastuksia. Minulta löytyy aina uusia ideoita siihen, mitä olisi kiva tehdä tai kokeilla.” 

Meeri 

Meeri on gradua vaille valmis kasvatustieteen maisteri Turun yliopistosta. Hän on kotoisin Helsingistä, mutta asuu Turussa ja puhuu Itä-Suomen murteella. Nuorten Akatemialla Meeri on osallistunut erityisesti peliprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen, mutta on päässyt myös tekemään esimerkiksi tapahtumien fasilitointia ja yhteistyötä hankekumppanien kanssa. 

Harkan aikana Meeri toivoo oppivansa laaja-alaisesti hanketyöstä ja nuorten osallistamisesta etenkin pelejä ja pelillisyyttä hyödyntäen. Lisäksi hän odottaa uusien projektien alkamista, jotta pääsee tutustumaan hankkeiden aloittamiseen ja haastamaan itseään ja osaamistaan.  

”Vahvuuksiani on avoin, mutta kriittinen ajattelu ja loppumaton mielenkiinto erilaisiin asioihin. Tässä työssä vahvuutenani on myös pelituntemus, jota olen kerryttänyt harrastuneisuuden ja koulutuksen kautta.” 

Kerro jokin kiva random fakta itsestäsi: ”Harrastan boulderointia ja koiran kanssa eri lajeja.”

Siru

Siru opiskelee viidettä vuotta erityispedagogiikkaa Helsingin yliopistossa ja valmistuu erityisopettajaksi kesällä. Erityispedagogiikan lisäksi Siru on opiskellut myös esimerkiksi sosiaalitieteitä, vammaistutkimusta sekä suomi toisena kielenä -opetusta. Hän on alun perin kotoisin Espoosta, mutta on viettänyt suurimman osa lapsuudestaan ja nuoruudestaan Kirkkonummella. 

Nuorten Akatemialla Siru on mukana kansainvälisessä Inclusion is On -kumppanuushankkeessa ja SEYn Nuoret mukaan! -yhteistyöhankkeessa. Hänen kalenteristaan löytyy esimerkiksi erilaisten tekstien kirjoittamista, Inclusion is On -hankkeen koulutustapahtuman järjestämiseen liittyviä tapaamisia ja tehtäviä sekä muutamia työtehtäviä Mahis-hankkeelle ja muille hankkeille.

” Vahvuuksiani työntekijänä ovat muovautumiskykyni ja vuorovaikutustaitoni. Innostun myös nopeasti uusista asioista ja työtehtävistä. Minulla on myös paljon tietotaitoa järjestötoiminnasta, koulutuksen ja nuorisotyön kentiltä, josta on hyötyä harjoittelun aikana. ” 

Kerro jokin kiva random fakta itsestäsi: ”Rakastan aikaisia aamuja ja auringonnousuja, mutta vielä enemmän rakastan nukkumista eli en pääse nauttimaan niistä tarpeeksi.”