Hyppää sisältöön

Tutustu kevään harjoittelijatrioon!

Kevät toi mukanaan raikkaan tuulahduksen, kun Nuorten Akatemialle saapui helmikuussa kolme innokasta harjoittelijaa. Kaisla, Viviana ja Netta ovat nyt ylittäneet harjoittelujaksonsa puolivälin ja olemme Nuorten Akatemialla saaneet todistaa, että heiltä löytyy niin osaamista kuin näkemystäkin hanketyöhön. Kaikkia kolmea yhdistää halu oppia, kehittyä sekä vaikuttaa nuorten elämään positiivisesti. Tutustu tarkemmin harjoittelijoihin ja heidän harjoittelujaksojensa monipuoliseen sisältöön!

Kaisla Karhuvirta

Kaisla Karhuvirta asuu Tampereella ja opiskelee taloussosiologiaa Turun yliopistossa. Harjoittelujaksonsa aikana Kaisla työskentelee monipuolisissa hankkeissa, jotka keskittyvät nuorten kasvun tukemiseen ja osallisuuden edistämiseen eri aihealueilla.

Kaislan työtehtävät painottuvat hankkeiden suunnitteluun, sisällön ideoimiseen ja tekstintuotantoon, kuten uutisten ja blogitekstien kirjoittamiseen. Lisäksi Kaisla on päässyt suunnittelemaan esimerkiksi video-oppituntia #TarkkaFyrkka-hankkeeseen sekä avustamaan DiscoverEU-hankkeeseen liittyvien tapaamisten suunnittelussa. Koska tapaamisten järjestäminen on Nuorten Akatemialle uusi toiminto, Kaisla kertoo päässeensä käyttämään luovuuttaan suunnittelutyössä ja valmistelussa.

Järjestötyöskentely, tiivis työyhteisö ja monipuoliset hankkeet houkuttelivat Kaislan Nuorten Akatemialle työharjoitteluun. Harjoittelujaksolta Kaisla odotti työkavereihin tutustumista ja heiltä oppimista, erityisesti erilaisten ryhmien fasilitoinnista. Hän näkee työyhteisön rikkaana oppimisympäristönä, missä hän voi hyödyntää yliopisto-opintojensa aikana karttunutta osaamista käytännön työssä.

Kaislan vahvuudet kumpuavat hänen kyvystään innostua uudesta sekä vahvoista akateemisista taidoistaan, kuten kirjallisesta ilmaisusta ja tiedonhausta. Hankkeiden suunnittelussa Kaisla on loistanut luovuudellaan ja osoittanut vahvat organisointitaitonsa!

Hauska fakta Kaislasta:

“Opettelin muutama vuosi sitten neulomaan villapaitoja ja nyt joudun rajoittamaan itseäni lankakaupoilla, koska kaapit pursuavat erilaisia neuleita!”

Viviana Muranen

Viviana Muranen on kotoisin Turusta ja opiskelee Turun yliopistossa kasvatustieteen maisteriohjelmassa pääaineenaan yleinen kasvatustiede. Harjoittelunsa aikana Viviana on päässyt sukeltamaan monipuolisten työtehtävien pariin erilaisissa nuorten osallisuutta käsittelevissä hankkeissa.

Nuorten Akatemialla Vivianan päivät täyttyvät hankkeiden suunnittelusta, toteuttamisesta, arvioinnista ja raportoinnista. Hänen harjoitteluunsa sisältyy esimerkiksi ulkoministeriön kanssa yhteistyössä toteutettavan nuorten kuulemisprojektin koordinointia sekä kansainvälisen Inclusion is On– hankkeen viestinnällisiä tehtäviä. Lisäksi hän on osallistunut Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinaatio– hankkeen koulutusten sisältöjen suunnitteluun ja niiden fasilitointiin.

Harjoittelupaikka Nuorten Akatemiassa veti Vivianaa puoleensa monipuolisen ja mielenkiintoisen työnkuvan vuoksi. Opinnoissaan hän on syventynyt projektiorganisaation työskentelyyn, ja entisenä tanssivalmentajana nuoret ovat hänelle erityisen tärkeitä. Ajatuksena oli, että harjoittelu voisi auttaa häntä löytämään oman tulevan urapolkunsa.

Harjoittelulta Viviana toivoi erityisesti oppivansa projekti- ja hanketyöskentelyn eri vaiheista sekä niiden johtamisesta. Hänellä on myös halu kehittää itseään asiantuntijana ja kertookin harjoittelun olevan hyvä sauma kartoittaa osaamista tärkeästä osallisuusteemasta.

Vivianan vahvuuksia ovat tehokkuus, into oppia uutta ja kyky hallita erilaisia kokonaisuuksia; nämä ovat todistetusti ilmenneet hänen reippaassa ja määrätietoisessa otteessaan hanketyöskentelyyn!

Hauska fakta Vivianasta:

”Näin kevättalvella paras harrastus on mielestäni ehdottomasti avantouinti! Hektisen arjen ja varsinkin näin harjoittelun keskellä on ihanaa päästä kuuman saunan kautta jääkylmään veteen irtautumaan työjutuista ja niskajumeista.”

Netta Rantala

Netta Rantala on kotoisin Tampereelta ja opiskelee yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmassa, pääaineenaan nuorisotyö ja -tutkimus. Lisäksi Netalla on taustanaan sosionomitutkinto, mikä tuo hänen työskentelyynsä monipuolista näkemystä

Harjoittelujaksonsa aikana Netta työskentelee pääasiassa kouluhankkeiden parissa, kuten Turvaa eläkkeestä -hankkeessa, mutta hän on myös saanut kurkistuksen kansainväliseen CLIMentines -hankkeeseen. Koulumaailma on Netalle tuttu ja kotoisa, sillä hänellä on aiempaa kokemusta työskentelystä lasten ja nuorten parissa, muun muassa koulunkäynninohjaajan sijaisena.

Harjoittelujakso lähti Netalla vauhdikkaasti käyntiin, ja hän on päässyt esimerkiksi kirjoittamaan erilaisia tekstejä, suunnittelemaan ja toteuttamaan työpajaa sekä osallistumaan hankehakemusten tekoon. Lisäksi hän on suunnitellut fasilitointia ja uutta peliä sekä osallistunut moniin kiinnostaviin keskusteluihin niin Nuorten Akatemian työntekijöiden kuin muidenkin tahojen kanssa.

Harjoittelulta Netta odotti erityisesti mahdollisuutta syventää nuorisoalan osaamistaan. Hän kokee saaneensa opintojensa kautta vankan pohjan ja nyt päässeensä soveltamaan oppimaansa käytännössä. Lisäksi hän odottaa innolla mahdollisuutta hyödyntää harjoittelusta saamiaan tietoja ja taitoja jatkossa.

Netalle hanketyöskentely ei ole entuudestaan tuttua, ja hän hakikin Nuorten Akatemialle kehittämään itseään monipuolisesti sekä selkeyttämään tulevaisuuden työskentelymahdollisuuksiaan. Hänen vahvuuksiaan ovat rauhallisuus, suunnitelmallisuus ja vahva tuntemus nuorisotyöstä ja -tutkimuksesta. Netan asiantuntemus ja innostus nuorten hyvinvoinnin tukemiseen ovat olleet loistava lisä Nuorten Akatemian hanketyöhön!

Hauska fakta Netasta:

“Vapaa-aikani kuluu lenkkeillen, kuntosalilla treenaten ja neuloen sohvalla hyvän sarjan pyöriessä taustalla. Olen myös oikea viherpeukalo ja olenkin kasvattanut avokadon siemenestä 2 metriä korkean puun, joka on silmäteräni.”