Hyppää sisältöön

TET-harjoittelijamme arvio Matkalla taloudelliseen tasa-arvoon -pelistä

Matkalla taloudelliseen tasa-arvoon -peli opettaa monipuolisesti ja kivalla tavalla asioita köyhyydestä, eriarvoisuudesta ja Agenda 2030 -tavoitteista. Kysymykset saavat ajattelemaan monipuolisesti ja  yleensä jokaisella henkilöllä on kysymyksiin erilainen vastaus.

Opettava peli 

Aloittaessa pelin ruutuun tulee kysymys, johon pitää pohtia itse vastaus omalla tietämyksellä. Edetessä pelissä oppii enemmän ensimmäisestä kysymyksestä. Tehtävien suorittaminen oli selkeää ja oli helppo ymmärtää mitä pitää tehdä.  

Tehtäviä pystyy suorittamaan perustiedoilla. Vaikka tehtävä menisikin väärin, niin vastaukset saa tehtyään tehtävän ja silloin oppii “virheistään”. Melkein jokaisesta tehtävästä oppii jotain uutta ja samalla kerrataan valmiiksi opittuja asioita. Tehtävät on järjestetty vaikeustasoihin 1-3 tähteä, joiden avulla jopa aiheeseen perehtynyt ihminen oppii jotain uutta.  

Opin itse tosi paljon asioita köyhyydestä ja eriarvoisuudesta ja samalla pidin hauskaa tekemällä kivoja tehtäviä. Niiden osaamisesta voi olla hyötyä tulevaisuudessa. Minä opin myös historiaa, sillä peli sisältää historiallisia asioita liittyen köyhyyteen ja eriarvoisuuteen, kuten Pohjois- ja Etelä-Amerikan valloitus tai keksintöjen leviäminen. Peli sopii mielestäni pelattavaksi historian- tai ympäristöopin tunneilla. 

Monipuoliset tehtävät 

Peli koostuu monipuolisista tehtävistä, joista saa pisteitä riippuen tehtävän vaikeudesta. Pisteillä saa uusia tasoja. Tehtävät ovat monipuolisia ja niitä ovat mm. kysymys-, selityksen ja käsitteen yhdistely-, tyhjien laatikoiden täyttäminen annetuilla sanoilla- ja monivalintatehtäviä. Monipuolisten tehtävien ansiosta peli ei ole toistuva ja tämän takia peliä on kivaa pelata pidempiäkin aikoja.  

Pelissä on paljon tehtäviä, joista voi itse valita minkä tekee. Tehtävän voi valita sen vaikeuden tai aiheen mukaan.  

Daniel arvioi Matkalla taloudelliseen tasa-arvoon pelin TET-harjoitteluviikollaan.

Nuorten Akatemian pelit ovat maksuttomia ja pelit toimivat Seppo-alustalla. Pelit on suunniteltu ensisijaisesti oppilaitosten käyttöön, mutta niitä voi hyödyntää myös muussa nuorten ryhmätoiminnassa. Kaikki Agenda 2030 -teemaiset pelit löydät osoitteesta nuortenakatemia.fi/opettajalle.