Hyppää sisältöön

TEK Lab -pakopeli

Nuorten Akatemia ja Tekniikan akateemiset TEK kehittivät yhdessä vuosien 2020-2021 aikana tekniikan alaa käsittelevän pedagogisen TEK Lab -pakopelin. Pakopeli suunniteltiin osaksi Tekniikan akateemisten jäsenille suunnattua perhetapahtumaa ja sen tavoitteena oli tuoda tekniikan alaa tutuksi nuorille toiminnallisella ja innostavalla tavalla.

Tekniikan ala on monitieteinen ala, jolla työskentelevien ihmisten työtehtävät ovat hyvin vaihtelevia. Matemaattis-loogiset tieteet ja luonnontieteet ovat tekniikan alan asiantuntijuuden ytimessä. Tekniikan alan pakopeli tuo näitä tieteitä esiin yleisymmärrettävällä tavalla innostavien pulmatehtävien kautta ja esittelee tekniikan alan merkitystä yhteiskunnallisten ongelmien ratkomisessa.

Pakopeli on elämyksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan pelin taustatarinan siivittämänä loogisia pulmanratkontatehtäviä. Pedagogisessa konseptissamme pakopeliä hyödynnetään kokemuksellisen oppimisen menetelmänä, jonka avulla nuoret pääsevät toiminnallisella ja vuorovaikutteisella tavalla syventymään aiheeseen.

Hankkeen kumppanina ja rahoittajana toimi Tekniikan akateemiset TEK.