Hyppää sisältöön

TEK Lab -pakopeli

Nuorten Akatemia ja rahoittajana toiminut Tekniikan akateemiset TEK kehittivät yhdessä vuosien 2020-2021 aikana tekniikan alaa käsittelevän pedagogisen TEK Lab -pakopelin. Pakopeli suunniteltiin osaksi Tekniikan akateemisten jäsenille suunnattua perhetapahtumaa ja sen tavoitteena oli tuoda tekniikan alaa tutuksi nuorille toiminnallisella ja innostavalla tavalla.

Tekniikan ala on monitieteinen ala, jolla työskentelevien ihmisten työtehtävät ovat hyvin vaihtelevia. Matemaattis-loogiset tieteet ja luonnontieteet ovat tekniikan alan asiantuntijuuden ytimessä, mutta näitä haluttiin tuoda aiempaa enemmän esiin.

Pedagogisen pakopelin kautta tekniikan alaa tutuksi

Tekniikan alan pakopeli tuo tiedepohjaa esiin yleisymmärrettävällä tavalla innostavien pulmatehtävien kautta ja esittelee alan merkitystä yhteiskunnallisten ongelmien ratkomisessa.

Pakopeli on elämyksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan pelin taustatarinan siivittämänä loogisia pulmanratkontatehtäviä. Pedagogisessa konseptissamme pakopeliä hyödynnetään kokemuksellisen oppimisen menetelmänä, jonka avulla nuoret pääsevät toiminnallisella ja vuorovaikutteisella tavalla syventymään aiheeseen.