Hyppää sisältöön

Saara Hyrkkö jatkaa Nuorten Akatemian hallituksen puheenjohtajana

Vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö jatkaa Nuorten Akatemian hallituksen puheenjohtajana. Päätös tehtiin sääntömääräisessä syyskokouksessa 9.12.2022.

“Näen Nuorten Akatemian nuorten osallisuuden sanansaattajana. Siksi on hienoa huomata kuinka yritykset, instituutiot ja järjestöt ovat ymmärtäneet nuorten osallisuuden hyödyn! Nuorten Akatemian työn vaikuttavuus, tavoitettavuus ja laadukas kasvu ovat kehittyneet kuluneena vuonna merkittävästi ja tätä on ollut ilo seurata”, Hyrkkö kommentoi kokouksessa.

Nuorten Akatemia on tänä vuonna tavoittanut toiminnoillaan 77 000 nuorta, 5 000 nuorten parissa toimivaa aikuista ja järjestänyt yli 4 000 tilaisuutta.

Puheenjohtajan mukaan näistä luvuista on hyvä jatkaa eteenpäin. Lisäksi Hyrkkö pitää tärkeänä, että tuoreet valtakunnallisen nuorisopoliittisen ohjelman (VANUPO) nuorten kuulemisen tulokset tulevat ohjaaman poliitikkoja nuorisopolitiikan valmistelussa.

Nuorten Akatemian syyskokouksessa vahvistettiin lisäksi toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksut. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin

Joonas Autio (Nuorisoseurat), 
Anton Hietsilta (Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto), 
Jari Pulkkinen (Kirkkohallitus), 
Satu Salo-Jouppila (Partio),
Marika Taskinen (4H-liitto). 
                                                    
Uuden hallituksen toimikausi alkaa 1.1.2023 ja kestää kalenterivuoden.  
 
Lisätietoja: 

Heikki Vuojakoski, Nuorten Akatemian toimitusjohtaja 
heikki.vuojakoski@nuortenakatemia.fi
p. 040 041 3833 

Saara Hyrkkö, Nuorten Akatemian hallituksen puheenjohtaja 2023 
saara.hyrkko@eduskunta.fi
p. 09 432 3021