Hyppää sisältöön

Pieni opas pelisuunnitteluun tarjoaa vinkkejä ja työkaluja oman peliprojektisi toteuttamiseen

Nuorten Akatemian, SAKU ry:n ja Lasten ja nuorten säätiön kaksivuotinen Pelaa! -hanke on tullut päätökseen. Viimeisenä työnämme halusimme koota hankkeen aikana havaitut pelisuunnittelun hyvät käytännöt ja vinkit sekä oman peliprojektimallimme pienen oppaan muotoon. Oppaan sisällöt perustuvat Pelaa! -hankkeessa nuorten kanssa toteutettuihin digipeli-, roolipeli- ja lautapeliprojektiin.

Pieni opas pelisuunnitteluun on suunnattu kaikille, jotka haluavat suunnitella oman pelin tai löytää uusia näkökulmia pelisisältöjen suunnitteluun. Voit hyödyntää opasta työssäsi esimerkiksi järjestö-, nuoriso-, opetus- tai kasvatusalalla. Oppaan sisällöt tarjoavat katsauksen peliprojektin vaiheisiin ideoinnista ja konseptoinnista pelin viimeistelyyn. Vinkit ovat sovellettavissa millaisen tahansa pelin suunnitteluun. Pelaa! -hankkeen yhtenä tavoitteena oli madaltaa ammattilaisten kynnystä lähteä toteuttamaan omia peliprojekteja sekä opetus- ja ohjaustyön pelillistämistä. Opas on ensisijaisesti suunnattu ensimmäisiä peliprojektejaan toteuttaville, mutta se voi tarjota uutta sisältöä ja näkökulmia myös kokeneemmille pelintekijöille.

Pieni opas pelisuunnitteluun on saatavillasi täällä.

Lisätietoja:
Sonja Hämäläinen
Projektipäällikkö
+358 50 5601 674
sonja.hamalainen@nuortenakatemia.fi

Pelaa!-ESR-hanke (2020-2022) on Nuorten Akatemian, SAKU ry:n ja Lasten ja nuorten säätiön yhteishanke. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja sitä koordinoi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.