Hyppää sisältöön

Pelaa! -hankkeen maksuttomat pelit ammattioppilaitoksille ovat tilattavissa

Pelaa! -hankkeen lautapeli, mobiilipeli ja roolipeli ovat vihdoin saatavilla! Peliemme avulla voit käsitellä ammattioppilaitoksesi opiskelijoiden kanssa toiminnallisella ja innostavalla tavalla aiheita, jotka tukevat opiskelijahyvinvointia, tasapainoisen arjen rakentamista ja oman tulevaisuuden ja työuran pohtimista. Pelaa! -hankkeen pelit on kehitetty kohderyhmälähtöisesti yhdessä hankkeen yhteistyöoppilaitoksissa opiskelevien nuorten kanssa.

Pelien tilaaminen on toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille täysin maksutonta. Pelit toimitetaan tilaajille maaliskuun 2022 aikana, viimeistään 31.3.2022. Lautapelin ja roolipelin tilaajat saavat postitse painetun version pelistä (niin kauan, kuin painoksia riittää). Mobiilipelin tilaajat saavat sähköisesti yksilöidyn linkin pelialustan käyttöön sekä peliohjeet.

Tilaa pelit tällä lomakkeella.

Hobica-lautapeli

Hobica-lautapelissä pelaajat lähtevät retkelle ympäri Suomen kokeilemaan erilaisia harrastuksia. Suorittamalla tehtäviä pääset käsiksi uusiin harrastuksiin, mutta matkan varrella vastaan voi tulla myös sattumia. Itselle sopivan harrastuksen löytäminen voi olla vaikeaa ja mukaan pääseminen saattaa tuntua hankalalta. Hobica-pelin aikana saat ideoita erilaisista harrastusmahdollisuuksista. Pelin tavoitteena on myös herättää ajatuksia ja keskustelua siitä, kuinka ylittää harrastukseen mukaan pääsemiseen liittyviä esteitä. Lautapelin kehittämiseen osallistuivat Diakoniaopiston nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijat

Fantasia-mobiilipeli

Liikettä lisäävää Fantasia-mobiilipeliä pelataan ActionTrack -alustalla. Pelissä keräät pisteitä liikkumalla haluamallasi tavalla, on se sitten kävely, pyöräily tai kuntosaliharjoittelu. Kilometrejä keräämällä ansaitset pisteitä ja etenet pelissä. Pelaat itsenäisesti, mutta olet tärkeä osa ryhmääsi eli klaaniasi. Klaanit eli esimerkiksi Metku Menninkäiset ja Mahtavat Manaatit kilpailevat toisiaan vastaan. Tarinaosiossa pääset matkaamaan Satamalan rantakaupunkiin. Matkalla kohtaat erilaisia haasteita ja tehtäviä, jotka suorittamalla ansaitset lisäpisteitä klaanillesi. Peliä ovat kehittäneet Sasky:n Tampereen palvelualan ammattiopiston ohjelmistotuotannon ja liiketalouden opiskelijat yhteistyössä peliyritys Team Action Zonen kanssa.

Tuntematon tulevaisuus 2052 -roolipeli

Tuntematon tulevaisuus 2052 on roolipeli, jossa sukelletaan vuoteen 2050. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan peliä omalla hahmolla, joka ratkaisee tulevaisuuteen sijoittuvia hämmästyttäviä ongelmia. Miksi Helsingin rautatieasema on hylätty ja siellä asuu omituisesti käyttäytyvä suljettu yhteisö? Miten muuten maailma voi ja minkälaisessa ympäristössä pelin hahmot seikkailevat? Pelin avulla opit ajattelemaan mahdollisia tulevaisuuksia, aina arvokkaita ryhmätyötaitoja sekä unelmoimaan. Peli on kehitetty yhdessä Omnian ammattioppilaitoksen opiskelijoiden kanssa.

Pelaa! -ESR-hanke (2020-2022) on Nuorten Akatemian, SAKU ry:n ja Lasten ja nuorten säätiön yhteishanke. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja sitä koordinoi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.