Hyppää sisältöön

Nuorten Akatemia mukana Romakon työnantajapoolissa

Diakonia-ammattikorkeakoulun Romako-hanke tukee pääkaupunkiseudun aikuisia romaneita oman alan löytämisessä, ammatillisen tutkinnon suorittamisessa sekä työ- ja harjoittelupaikkojen saamisessa. Nuorten Akatemia on nyt mukana hankkeen kehittämässä työnantajapoolissa.

Romakon yhtenä kehittämiskohteena on suomalainen työelämä ja tavoitteena on muuttaa työelämää yhdenvertaisemmaksi ja saavutettavammaksi myös romaneille. Tämän vuoksi hankkeessa on luotu työnantajapooli, jossa eri työnantajat voivat ilmoittaa halukkuutensa ottaa vastaan romanitaustaisia työntekijöitä ja harjoittelijoita.

Romaniväestö kokee jatkuvaa syrjintää työmarkkinoilla. Nuorten Akatemia liittyi Romakon työnantajapooliin, koska mielestämme kaikkien työnhakijoiden tulee olla samalla viivalla, taustasta riippumatta. Lisäksi mahdollisuudet päästä harjoittelun kautta tutustumaan erilaisiin työtehtäviin lisäävät kokemusta oman elämän hallinnasta ja osallisuudesta.

Romaninuoria mukaan TET-harjoittelun kautta

Valitettavasti romaninuoret eivät ole samalla viivalla muiden kanssa edes silloin, kun puhutaan työelämään tutustumisen jaksosta tai opintoihin kuuluvasta harjoittelusta.

Romako-hankkeen logo jossa koulutettu romaninainen

“Romanilapset ja -nuoret kokevat yhä syrjintää tet- tai harjoittelupaikkaa etsiessä. Kun esimerkiksi harjoittelupaikkaa ei saa nuorena, sitä on yhä vaikeampi saada vanhempanakaan ilman aiempaa kokemusta. Romako-työnantajapooliin liittymällä haluammekin kannustaa nuoria kaikista taustoista hakemaan työ- ja harjoittelupaikkojamme”, Nuorten Akatemian projektipäällikkö Ulla Saalasti kehottaa.

Me Nuorten Akatemialla haastamme myös muut organisaatiot mukaan Romakon-työnantajapooliin ja rekrytoimaan osaajia #taustastariippumatta.

Nuorten Akatemian kevään tet-harjoittelupaikoista voi tiedustella assistentiltamme Inari Keskikurulta. Muut avoimet työ- ja harjoittelupaikat löytyvät Avoimet työ- ja harjoittelupaikat -sivultamme.

Lisätietoja Diakonia-ammattikorkeakoulun hankkeesta, työnantajapoolista ja kampanjasta: www.taustastariippumatta.fi