Hyppää sisältöön

Nuorten Akatemia järjestää DiscoverEU-junamatkailijanuorille Meet up -tapaamisia vuosina 2024–2026 

Ensimmäiset Meet up -tapaamiset järjestetään Helsingissä ja Turussa elokuussa 2024. Seuraavina vuosina vieraillaan vuorostaan Tampereella, Rovaniemellä, Lappeenrannassa ja Oulussa.

Erasmus+ -ohjelman alainen DiscoverEU-toiminto tarjoaa 18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille mahdollisuuden 1–30 päivän junamatkailuun Euroopassa. Toiminnon tarkoituksena on tukea nuorten mahdollisuuksia tutustua eurooppalaisiin kulttuureihin sekä muihin eurooppalaisiin nuoriin. DiscoverEU on alkanut nuorten itsensä aloitteesta vuonna 2018. 

DiscoverEU-toimintoon osallistuville nuorille järjestetään ympäri Eurooppaa niin kutsuttuja Meet up -tapaamisia, jotka ovat matalan kynnyksen ohjattuja mahdollisuuksia tutustua sekä muihin eurooppalaisiin nuoriin että kohdemaahan ja sen ihmisiin. Tapaamiset on suunnattu sekä parhaillaan junamatkaileville eurooppalaisille että matkansa jo aiemmin tehneille nuorille isännöivästä maasta.  

Nuorten Akatemia valittiin loppuvuodesta 2023 järjestämään Meet upeja Suomessa seuraavan kolmen vuoden ajan. Tapaamisten aikana nuorten kanssa tutustutaan non- ja informaalia oppimista edistäen kohdepaikkakuntaan, vieraillaan esimerkiksi kulttuuri- tai luontokohteissa, saunotaan ja maistellaan suomalaisia ruokia.  

Lisäksi Suomessa jokaisella kohdekaupungilla on jokin teema tai teemoja: luonto ja merellisyys pääkaupungissa, Suomen vanhin kaupunki Turku, Suomen ensimmäinen teollisuuskaupunki Tampere, arktinen pääkaupunki Rovaniemi, Euroopan rajalla sijaitseva Lappeenranta sekä Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu (vuonna 2026). 

”Eurooppalaisten nuorten kohtaamisten ja DiscoverEU-junamatkailun oppimisprosessien tukeminen ovat meille innostavia uusia vastuualueita. Meet upien järjestämisessä pääsemme sekä hyödyntämään pitkäaikaista osaamistamme nuorten osallisuuden edistämiseksi että kehittämään edelleen oman toimintamme kansainvälistä ulottuvuutta, jota viime aikoina olemme tietoisesti pyrkineet lisäämään”, kertoo Meet upien vastuuhenkilö Sanna Lindgren.  

Meet up -tapaamiset järjestetään yhteistyössä Suomen Erasmus+ -nuorisoalan ja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen ohjelmien kansallisen toimiston (Opetushallitus) kanssa. 

Lue lisää: 

Nuorten Akatemian DiscoverEU Meet ups -sivu
Opetushallituksen DiscoverEU-ohjelmasivu
Euroopan nuorisoportaalin DiscoverEU-sivulla 

Meet upien tarkemmat tiedot päivitetään Euroopan nuorisoportaalin DiscoverEU Meet ups -sivulle

Lisätiedot Meet up -tapaamisista: 

Hymyilevä Sanna Lindgren


Sanna Lindgren
Kansainvälisten asioiden päällikkö
sanna.lindgren@nuortenakatemia.fi
+358 40 082 7413