Hyppää sisältöön

Nuoret otetaan mukaan valtioneuvoston nuorisopoliittisen ohjelman valmistelutyöhön

Osallisuuden osaamiskeskus ja Nuorten Akatemia toteuttavat opetus- ja kulttuuriministeriön pyynnöstä nuorten kuulemisen. Kuuleminen koskee valtioneuvoston nuorisopoliittista ohjelmaa, niin kutsuttua VANUPOa. Kuuleminen toteutetaan nyt syksyllä 2022.

Valtioneuvoston nuorisopoliittisen ohjelman tekee Suomen hallitus. Siinä määritellään tärkeimmät nuoria koskevat tavoitteet ja toimenpiteet tulevina vuosina. Juuri siksi on erittäin tärkeää, että nuoria kuullaan ja heidät otetaan mukaan heitä koskevien linjausten valmisteluun.

Kuulemiseen liittyen kysymme 13-25 -vuotiailta nuorilta mitä he itse pitävät tärkeänä. Millaista nuorten arki ja vaikuttamisen mahdollisuudet ovat tulevina vuosina? Entä mitä Suomen seuraavan hallituksen tulisi tehdä nuorten hyväksi? Nuorten vastauksia käytetään ministeriössä suunnitelman tekemiseen, joten vastauksilla on todella merkitystä.

Toivomme, että nuorten parissa työskentelevät ohjaavat omat nuorensa vastaamaan kyselyyn ja tukevat heitä vastaamisessa tarvittaessa. Vastausaikaa on 14.10. asti.

Kyselyyn pääsee seuraavan linkin kautta: https://link.webropol.com/s/nuortenkuuleminenvanupo2022. Kyselyyn pääsee myös uutisen alla löytyvän QR-koodin kautta.

Kuulemisprosessin edistymistä voit seurata www.nuoretjaosallisuus.fi -sivustolta. Kyselyn vastausten perusteella tullaan järjestämään syksyn aikana nuorten työpajoja, joissa nuorten esiin nostamia tärkeitä aiheita käsitellään vielä tarkemmin.

QR-koodi VANUPO-kyselyyn
Hymyilevä Antti Ollikainen

Kuulemisprosessiin liittyvissä kysymyksissä meillä auttaa

Antti Ollikainen, projektikoordinaattori
antti.ollikainen@nuortenakatemia.fi
050 338 4485
Nuorten Akatemia / Osallisuuden osaamiskeskus