Hyppää sisältöön

Merkitse kalenteriin: Peliviikko 2022 Nuorten Akatemialla 

Pelikulttuurin ja pelikasvatuksen teemaviikkoa Peliviikkoa vietetään 7.-13.11.2022. Tarjoamme peliviikkoon liittyvää toimintaa tänä vuonna nuorille, ammattilaisille ja oppilaitoksille. 

Vuoden pelikasvattaja -tunnustuksen nuorten raati 

Vuoden pelikasvattaja -arvonimi myönnetään Peliviikolla vuosittain henkilölle, organisaatiolle tai ilmiölle positiivisen pelikulttuurin edistämisestä. Ehdotuksia arvonimen saajaksi kerätään Peliviikon verkkosivuilla 31.10.2022 asti. Tänä vuonna Vuoden pelikasvattajan ehdokkaiden joukosta valitsee Nuorten Akatemian kokoama nuorten raati. Raatiin voi ilmoittautua halukkaaksi kuka tahansa aiheesta kiinnostunut 13-28-vuotias nuori. Valinta toteutetaan etätyöpajan muodossa verkon välityksellä. Haku nuorten raatiin ja Vuoden pelikasvattajan valinta toteutetaan 17.10.-4.11.2022 välisenä aikana. 

Pelillinen kahvipaussi

Oletko kiinnostunut pelien ja pelillisyyden hyödyntämisestä nuorille suunnatussa toiminnassa tai palveluissa? Pohdituttavatko sinua esimerkiksi erilaiset pelityypit, pelien suunnitteleminen tai erilaisten kohderyhmien huomioiminen? Ehkä olet kiinnostunut aiheesta yleisellä tasolla. 

Peliviikon tiistaina 8.11. voit varata kalenteristamme puolen tunnin mittaisen pelillisen kahvipaussin peleihin ja pelisuunnitteluun erikoistuneiden ammattilaistemme kanssa. Tapaamisessa voimme keskustella mistä tahansa peleihin ja pelillisyyteen liittyvistä kysymyksistäsi. Tilaisuus on suunnattu kaikille ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka toimivat nuorten kanssa, tai haluavat organisaationsa toiminnassa tavoittaa nuoria. Tapaamiset järjestetään verkon välityksellä, mutta olet myös tervetullut piipahtamaan toimistollamme! Pelillisen kahvipaussin ilmoittautumislomake ja aikataulu julkaistaan lokakuussa.

Pelipäivä

Nuorten Akatemian Peliviikon pelipäivässä perjantaina 11.11. opettajan mukaan ilmoittamat koululais- ja opiskelijaryhmät pääsevät pelaamaan mobiilipeliä joko yksin tai pienryhmissä. Me Nuorten Akatemialla toimimme etäohjaajina eli tarkistamme ja pisteytämme pelien vastauksia. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti.  

Suosituissa pelipäivissämme tarjolla on ollut vaihtuva valikoima pelejä ajankohtaisilla teemoilla. Ilmoittautumislomake ja mukana olevat pelit julkaistaan lokakuun aikana.

Peliviikkoa koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.