Hyppää sisältöön

Kuukauden kouluvierailija: Jenni Haapatalo

Tammikuun kuukauden kouluvierailijamme on Jenni Haapatalo. Jenni aloitti Nuorten Akatemian Vakuutustyöpajat-hankkeen kouluvierailijana syksyn 2021 alussa. Hän on ohjannut etätoteutuksella syksyn ja talven ajan kouluvierailuita niin ammatillisella puolella kuin lukioissa. Miten Jenni päätyi Nuorten Akatemialle, miten vakuutustyöpajojen ohjaaminen etänä on sujunut ja mitä tuleman pitää? Se selviää alta!

Kuinka päädyit Nuorten Akatemian kouluvierailijaksi?

Törmäsin Nuorten Akatemian ilmoitukseen kouluvierailijahausta ja tartuin tilaisuuteen. Vakuutustyöpajojen kouluvierailijaksi hakeminen tuntui luontevalta valinnalta minulle, koska teen päätyötäni vakuutusten parissa ja koska vakuutustaidot ovat mielestäni tärkeä taloustaito. Halu olla mukana lisäämässä nuorten tietämystä taloustaidoista heräsi ensimmäisen kerran jo, kun tein vuosia sitten tradenomiopintojen opinnäytetyötä.

Mikä on ollut mukavaa kouluvierailijana toimimisessa?

Nuoret ovat vaikuttaneet kiinnostuneilta aiheesta. Olen saanut uusia kokemuksia. Kouluvierailijana minut on otettu hyvin vastaan tunneille ja aihe vaikuttaa linkittyneen hyvin monenlaisiin opintoihin.

Mikä on ollut mieleenpainuvin keskustelu tai tilanne kouluvierailulla?

Mieleeni on jäänyt erityisesti, kun nuoret ovat päässeet vakuutustyöpajassa keskustelemaan esimerkkitapauksista ja vakuutustarinoista, joiden kautta voi oppia, mihin kaikkeen vakuutuksella voi varautua ja toisaalta, millaisiin tilanteisiin voi joutua ilman vakuutusta.

Mikä on ollut parasta etävierailuissa?

Käytössä oleva teknologia on tullut testattua toimivaksi. Vakuutustyöpaja on siis suunniteltu niin, että sen toteuttaminen etänä onnistuu hyvin ja on silti toiminnallista ja vuorovaikutteista. Etävierailut ovat myös tuntuneet turvalliselta vaihtoehdolta pandemia aikaan, eikä yhtäkään ole tarvinnut perua vallitsevan pandemiatilanteen takia.

Miksi opettajan kannattaisi tilata etäkouluvierailu?

Etäkouluvierailu on yhtälailla antoisa ja kivaa vaihtelua. Se myös mahdollistaa osallistumisen mistä päin Suomea tahansa.

Millaisia oivalluksia olet saanut nuorten kanssa toimiessa / kouluvierailulla?

Olen huomannut, että nuorilla on tietämystä vakuutuksista jonkin verran, mutta myös, että vakuutustyöpajan tarjoama kokonaisuus jäsentää tietoa. Toivon aina kouluvierailua pitäessä, että nuorille jää aiheen pääpiirteet mieleen ja sopivasti ymmärrystä, että osaa hakea lisää tietoa, kun sille tulee tarve.

Mitä olet oppinut vierailijana toimiessasi?

Olen oppinut nuorten kanssa toimimisesta ja ryhmän ohjaamisesta. Ne ovat olleet minulle uusia ja todella arvokkaita kokemuksia.

Mitä teet vapaa-aikana?

Vapaa-aikana mieluiten vietän aikaa lasteni ja perheeni kanssa tehden, mitä milloinkin; vain mielikuvitus on rajana. Ulkoilu, lukeminen ja kirjoittaminen on myös aina mukavaa.

Mitä teet tulevaisuudessa?

Jatkan vakuutusten parissa töitä, ja tartun jatkossakin kiinnostaviin tilaisuuksiin!

Vakuutustyöpajoissa tutustutaan vakuutusten maailmaan nuorten näkökulmasta toiminnallisten ja vuorovaikutteisten menetelmien avulla.  Nuoret pääsevät pohtimaan muun muassa, mitä vakuuttaminen tarkoittaa, millaisia vakuutuksia tulee itse ottaa ja mistä yhteiskunta puolestamme huolehtii. Lisäksi tutustutaan erilaisiin vakuutuksiin ja keskustellaan vakuutuspetoksista. Vakuutustyöpajat ovat suunnattu 2. asteen opiskelijoille. Lue lisää ja tilaa vakuutustyöpaja täältä!

Kuukauden kouluvierailija -sarjassa tutustutaan Nuorten Akatemian kouluvierailijoihin. Kaikki tilattavissa olevat kouluvierailumme ja mobiilipelimme löytyvät kootusti täältä. Tarjoamme kaikkia kouluvierailuita tällä hetkellä myös etäyhteyksin, jolloin hankkeissa määritellyt kouluvierailualueet eivät ole voimassa.