Hyppää sisältöön

Vuorovaikutuksen ja osallisuuden johtaminen – täydennyskoulutus verkossa

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Howspace
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Vuorovaikutuksen ja osallisuuden johtaminen on koulun johdossa työskenteleville suunnattu koulutussarja, joka antaa osallistujille valmiuksia vuorovaikutuksen ja osallisuuden kehittämiseen omassa oppilaitoksessa. Koulutus antaa työkaluja laadukkaan vuorovaikutuksen lisäämiseen, mahdollistaa oman toiminnan reflektoinnin ja tarjoaa turvallisen tilan keskustella asioista avoimesti. Koulutus järjestetään yhdessä Kehittämiskeskus Opinkirjon kanssa ja sitä rahoittaa opetushallitus.

Koulutuksessa arvostetaan osallistujien omia kokemuksia sekä asiantuntijuutta ja annetaan tilaa omien ajatusten ja kokemusten esille tuomiseen. Koulutuksen keskeistä sisältöä ovat käytäntöä tukevat menetelmät ja opitun kokeileminen arjessa.

Koulutussarja koostuu kolmesta varsinaisesta koulutuspäivästä ja se järjestetään etänä Howspace -alustalla. Koulutuspäivät ovat kestoltaan 8.30-14.00. Koulutus on luonteeltaan osallistava. Koulutuspäivien välissä osallistujat toteuttavat kokeiluja omassa oppilaitoksessa.

Koulutuksen sisältö

1. Koulutuspäivä: Keskeistä sisältöä ovat ryhmäytyminen, itsereflektio, erilaiset harjoitukset sekä kokeilemalla kehittäminen. Päivässä päästään mm. pohtimaan omaa tyyliään johtaa ja vuorovaikuttaa sekä tekemään harjoituksia kuuntelemiseen ja voimavaroihin liittyen.
2. Koulutuspäivä: Keskeistä sisältöä on vuorovaikuttaminen etänä. Päivän aikana tehdään pohdintoja ja harjoituksia käyttäen erilaisia digitaalisia alustoja.
3. Koulutuspäivä: Vaativat vuorovaikutustilanteet opetustoimen esimiestehtävissä toimiville -koulutuspäivän keskeistä sisältöä ovat ratkaisukeskeisten menetelmien ja dialogin harjoittelu käytännön simulaatioiden kautta. Harjoittelemme mm. tähtihetki-keskustelua ja poikkeusten etsintää osallistujien omien kokemusten pohjalta.

Koulutuspäivät ja ilmoittautuminen

Kevään 2023 toisen koulutussarjan koulutuspäivät ovat ti 25.4, ti 9.5. & ti 16.5. Ilmoittautuminen päättyy 21.4. Koulutus on osallistujille maksuton. Huomaathan kuitenkin, että mikäli et pääsekään osallistumaan, tulee peruutus tehdä viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Tämän jälkeen ilman hyvää syytä tehdyistä peruutuksista veloitamme 100 € peruutusmaksun.

Jaa somessa: