Hyppää sisältöön

Toukokuun pelipäivä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Seppo-alusta
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan pe 19.5. klo 9–12! Huhtikuun pelipäivässä luvassa on kolme peliä, joiden teemoina ovat pikamuoti, kestävä tulevaisuus ja Agenda 2030.

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min).

Toukokuun pelipäivän pelit

Pikamuodista hitaaseen -peli käsittelee kiertotaloutta sekä pikamuodin aiheuttamia ympäristöongelmia ja ihmisoikeusloukkauksia. Vakavasta aiheestaan huolimatta pelin on tarkoitus kannustaa muutokseen ja herättää toivoa paremmasta tulevaisuudesta.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Matkalla kestävään tulevaisuuteen tutustuttaa Agenda 2030 -tavoitteisiin eriarvoisuutta, köyhyyttä, rauhaa ja oikeudenmukaisuutta käsittelevien tehtävien avulla. Pelissä tulee tutuksi mm. mikä Agenda 2030 on, mitä kestävä kehitys tarkoittaa ja miten voi itse olla edistämässä kestävämpää maailmaa.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Agenda 2030 tutuksi käsittelee Agenda 2030 -toimintaohjelman tavoitteita ja kestävää kehitystä. Pelitehtävissä pohditaan mm. köyhyyden vähentämistä, ilmastotekoja, tasa-arvoa ja omia vaikuttamismahdollisuuksia.
Kohderyhmä: alakoulun 5. & 6. luokkalaiset

Ilmoittautuminen maaliskuun pelipäivään päättyy to 20.4. klo 14.00. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse viikolla 20.

Jaa somessa: