Hyppää sisältöön

Marraskuun pelipäivä

Aikataulu:
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Marraskuussa pelataan kansallisella peliviikolla! Luvassa on kolme peliä, joiden tehtävät käsittelevät solidaarisuuteen, ihmisarvoiseen työhön ja saamelaisuuteen liittyviä teemoja. Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan 11.11. klo 9–12!

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min). 

Marraskuun pelipäivän pelit

Matkalla solidaarisuuteen -peli käsittelee käsittelee erityisesti Agenda 2030-tavoitteita 16 ja 17: rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto sekä yhteistyö ja kumppanuus. Pelin tehtävät käsittelevät solidaarisuutta, empatiaa, rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. Nuoret pääsevät pohtimaan esimerkiksi koulurauhaa, kiusaamista, omia mahdollisuuksiaan vaikuttaa sekä solidaarisuutta poikkeusoloissa.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Matkalla ihmisarvoiseen työhön -peli johdattelee pohtimaan työtä globaalista näkökulmasta. Peli käsittelee erityisesti Agenda 2030-tavoitetta 8 ihmisarvoinen työ ja talouskasvu. Tehtävät käsittelevät esimerkiksi pakkotyötä, siirtotyövoimaa, työoikeuksia ja työoloja.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Pieni peli saamelaisista tutustuttaa saamelaisiin ja saamelaiskulttuuriin selkokielisten pelitehtävien avulla. Tehtävät käsittelevät esimerkiksi saamelaisaluetta, historiaa, kieliä, saamenkielisiä lasten ohjelmia, saamenpukua ja saamelaismusiikkia. 
Kohderyhmä: alakoulun 4.-6.- luokkalaiset

Ilmoittautuminen marraskuun pelipäivään päättyy to 10.11. klo 12.00. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Jaa somessa: