Hyppää sisältöön

Huhtikuun pelipäivä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Seppo-alusta
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Huhtikuun pelipäivässä luvassa on kolme peliä, joiden tehtävät käsittelevät saamelaisuutta, työelämää sekä kemiaa. Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan perjantaina 21.4. klo 9–12!

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min). 

Huhtikuun pelipäivän pelit

Tie tekijänoikeuteen tutustuttaa tekijänoikeuksiin käytännönläheisesti. Pelaajat pääsevät valitsemaan itseään kiinnostavan luovan alan, jonka kautta peli etenee kuvitteellisten hahmojen elämään sidotussa viitetarinassa. Peli kasvattaa ymmärrystä luovaa alaa kohtaan ja samalla nuori saa tietoa myös omista oikeuksistaan tekijänä.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Päästä pyörällä tutustuttaa oppilaat aivoihin ja niiden suojelemiseen. Pelissä tutkitaan muun muassa, miten aivoja kannattaa helliä, mitä aivoissa tapahtuu, kun jännitämme ja miksi pyöräilykypärää kannattaa käyttää.
Kohderyhmä: alakoulun 5. & 6. luokkalaiset

Tunne Eurooppa -pelin avulla nuorelle tulevat tutuksi EU:n toimintaperiaatteet, arvot, tavoitteet, toimielimet, päätöksenteko ja käytännön toiminta. Pelissä käsitellään esimerkiksi ilmastonmuutosta, brexitiä sekä nuoriin kohdistuvia asioita, kuten äänestämistä, opiskelua ja liikkumista EU-maissa.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Ilmoittautuminen maaliskuun pelipäivään päättyy to 20.4. klo 14.00. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse viikolla 16.

Jaa somessa: