Hyppää sisältöön

Huhtikuun pelipäivä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Seppo-alusta
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan perjantaina 12.4. klo 9–12! Huhtikuun pelipäivän teemana on käytännönläheinen oppiminen. Molemmat pelit yhdistävät viihteen ja opetuksen tarjoten nuorille käytännön taitoja sekä tietoa tekijänoikeuksista ja työelämästä.

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min).

Huhtikuun pelipäivän pelit

Tie tekijänoikeuteen -peli tutustuttaa tekijänoikeuksiin käytännönläheisesti. Pelaajat pääsevät valitsemaan itseään kiinnostavan luovan alan, jonka kautta peli etenee kuvitteellisten hahmojen elämään sidotussa viitetarinassa. Peli kasvattaa ymmärrystä luovaa alaa kohtaan ja samalla nuoret saavat tietoa myös omista oikeuksistaan tekijänä. 
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Työelämän pelisäännöt -pelissä seikkaillaan päähenkilö Jessen kanssa työnhaun, työhaastattelun, työsopimuksen ja työpaikkaan tutustumisen parissa. Tutuksi tulevat myös nuorta työntekijää koskevat lait ja työelämää muuttavat tekijät. Nuoret saavat ymmärrystä omista työelämän oikeuksistaan, velvollisuuksistaan ja vaikutusmahdollisuuksistaan.
Kohderyhmä: erityisesti yläkoulun 9.luokkalaiset

Jaa somessa: