Hyppää sisältöön

Helmikuun pelipäivä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Seppo-alusta
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Helmikuun pelipäivässä luvassa on kolme peliä, joiden tehtävät käsittelevät pikamuodin ympäristövaikutuksiin, rauhaan ja solidaarisuuteen liittyviä teemoja. Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan 10.2. klo 9–12!

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min). 

Helmikuun pelipäivän pelit

Pikamuodista hitaaseen -peli tarjoaa ajankohtaista tietoa pikamuodin ympäristössä näkyvissä haitoista, eettisyydestä, ihmisoikeusloukkauksista sekä kiertotaloudesta. Pelaajat pääsevät myös pohtimaan, miten he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa tulevaisuuden kulkuun.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Rauha 2030 -pelissä pelaajat pääsevät pohtimaan, mitä rauha tarkoittaa, miten rauhaa voidaan ylläpitää sekä miten edistää rauhaa ja ratkoa konflikteja omassa elämässä. Pelatessa tutustutaan Agenda 2030 -toimintaohjelman tavoitteeseen 16 eli rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto sekä YK:n päätöslauselmaan Nuoret, rauha ja turvallisuus (2250). 
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Matkalla solidaarisuuteen -peli käsitelle erityisesti Agenda 2030 -tavoitteita 16 ja 17: rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto sekä yhteistyö ja kumppanuus. Pelit tehtävät käsittelevät solidaarisuutta, empatiaa, rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. Nuoret pääsevät pohtimaan esimerkiksi koulurauhaa, kiusaamista, omia mahdollisuuksiaan vaikuttaa sekä solidaarisuutta poikkeusoloissa.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2.asteen opiskelijat

Ilmoittautuminen pelipäivään päättyy to 9.2. klo 14.00. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Jaa somessa: