Hyppää sisältöön

Jokaisella nuorella on oikeus rauhalliseen ja turvalliseen joulunviettoon

Mahis on mukana julistamassa joulurauhaa lapsille ja nuorille! Suomen Nuorisokeskusten joulurauhan julistus korostaa lasten ja nuorten merkitystä yhteiskunnassamme sekä herättää aikuisia kuulemaan lasten ja nuorten toiveita joulusta ja joulua edeltävästä ajasta. Kampanjan sanoma on, että jokaisella lapsella on oikeus rauhalliseen ja turvalliseen jouluviettoon.  

Joulua vietetään perheissä hieman eri tavalla, mutta monelle joulusta tulee mieleen yhdessäolo läheisten kanssa, kiireettömyys ja lämmin tunnelma. Kuitenkaan kaikissa perheissä joulu ei ole ilon ja yhdessäolon aikaa, vaan se voi nostaa esiin ahdistusta tai yksinäisyyttä. Syynä voivat olla monenlaiset huolet, vanhempien riitaisat välit, taloudellinen tilanne tai mielenterveys- ja päihdeongelmat. 

Mahis-ryhmissä nuoret voivat viettää pikkujouluja, askarrella joulukortteja, leipoa jouluherkkuja tai vain viettää aikaa yhdessä kiireettömästi toisten nuorten ja turvallisen aikuisen kanssa. Mahis-ryhmätoiminta voi tuoda kokemuksia joulunvietosta ja -odotuksesta myös nuorille, joiden kotona joulua ei vietetä ollenkaan.