Hyppää sisältöön

Energiateollisuus ry ja Energiamaailma-hanke

Energiamaailma-hanketta toteutetaan yhdessä Energiateollisuus ry:n kanssa. Hanke tutustuttaa nuoret kestäviin energiaratkaisuihin sekä energia-alaan kestävän tulevaisuuden rakentajana. Hanke kartoittaa myös alan TET-, harjoittelu– ja työmahdollisuuksia.  

Olemme toteuttaneet hankekokonaisuudessa: 

Olemme kehittäneet Energia-TET-mallin, joka mahdollistaa nuorten energia-alaan tutustumisen TET-harjoittelun kautta. Energia-ala on täynnä monenlaisia, merkityksellisiä työtehtäviä ympäri Suomen, ja siksi alalle voi päätyä montaa eri polkua pitkin. 

Energiamaailma-kouluvierailulla puolestaan käsitellään energiaa ja energia-alaa ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Peliä opetushenkilöstö voi puolestaan tilata itselleen pelattavaksi Nuorten Akatemian kautta ja se on ollut suosittu esimerkiksi oppilaanohjaajien keskuudessa.

Hankeen rahoittajana toimivat Energiateollisuus ry sekä Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry. Kouluvierailualueita on viisi eri puolelta Suomea ja etätoteutuksen avulla kouluvierailuja on voitu toteuttaa valtakunnallisesti.