Hyppää sisältöön

Tunnelmia kesän DiscoverEU Meet upeista

Järjestimme elokuussa kaksi kolmen yön pituista DiscoverEU Meet up -tapaamista Helsingissä ja Turussa eurooppalaisille junamatkailijanuorille.

Meet upeissa eri puolilta Eurooppaa tulleet noin 18-vuotiaat DiscoverEU-matkaajat tutustuivat toisiinsa ja kohdemaan kulttuuriin non- ja informaalin oppimisen hengessä. Lähes kaikki Meet upeihin osallistuneet nuoret vierailivat Suomessa ensimmäistä kertaa.

Helsingissä kävimme maailman onnellisin maa -teemaisella kävelykierroksella, vierailimme keskustakirjasto Oodissa, tutustuimme Suomenlinnaan ja nautimme helteistä Allas Sea Poolilla. Nuoret kävivät lisäksi itse ohjelman osaksi ideoimassaan Helsinki Metropolitan Orchestran konsertissa Temppeliaukion kirkossa.

Turussa teimme niin ikään kävelykierroksen ympäri kaupunkia, tutustuimme Luostarinmäen museokortteliin ja Turun linnaan sekä saunoimme Ruissalossa. Majoituimme laivahostelli Boressa Aurajoen rannalla, mikä oli monen mielestä hauska kokemus. Pääsimme hiukan valokeilaankin, kun Turun Sanomat kävi tekemässä meistä jutun.

Lisäksi molemmissa Meet upeissa muun muassa keskusteltiin Euroopan unionista, maisteltiin erilaisia suomalaisia makuja ja ruokia sekä pelattiin mölkkyä.

Kaiken kaikkiaan sekä Helsingin että Turun Meet upit sujuivat erittäin hyvin ja iloisissa tunnelmissa. Hellettä piisasi, mikä yllätti monet osallistujat, sillä he olivat ajatelleet, että kelit Suomessa olisivat paljon viileämmät.

Nuoret kertoivat Meet upeissa oppineensa paljon varsinkin Suomen ja kohdekaupunkien kulttuurista, historiasta ja ihmisistä, mutta toistensa kautta myös Euroopasta yleisemmin.

Monet totesivat, että eivät Suomen sijainnin ja kalliimman hintatason myötä välttämättä olisi päätyneet vierailemaan tänne ollenkaan ilman kutsua Meet upiin tai toisaalta ainakaan kokeneet paikkaa samalla tavalla itsekseen matkaillen.

DiscoverEU-hanke koettiinkin upeana mahdollisuutena eksyä myös hieman yllättävämpiin kohteisiin.

Meet upien tunnelmia voit fiilistellä lisää Nuorten Akatemian YouTube-kanavalta löytyvistä englanninkielisistä videoista:

DiscoverEU on Erasmus+ -ohjelman alainen toiminto, joka tarjoaa 18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille mahdollisuuden junamatkailuun Euroopassa.

Nuorten Akatemia järjestää matkalla oleville eurooppalaisille nuorille kansainvälisiä Meet up -tapaamisia Suomessa vuosina 2024–2026. Vastaavia tapahtumia järjestetään myös muissa maissa.

Työskenteletkö sinä noin 18-vuotiaiden mahdollisesti junamatkailusta kiinnostuneiden nuorten kanssa? Syksyn DiscoverEU-hakukierros nimittäin aukesi hetki sitten ja on auki kaksi viikkoa 16. lokakuuta asti.

Tällä kierroksella matkakorttia seikkailulle Eurooppaan voivat hakea 1.1.2006–31.12.2006 syntyneet nuoret.

Lisätietoa ja tarkemmat hakuohjeet löytyvät suoraan Euroopan nuorisoportaalista tai Opetushallituksen DiscoverEU-ohjelmasivulta. Vinkkaa mahdollisuudesta tutuille ja tuntemattomille nuorille!

Lisätiedot Meet upeista Suomessa:

Hymyilevä Sanna Lindgren

Sanna Lindgren
Kansainvälisten asioiden päällikkö
sanna.lindgren@nuortenakatemia.fi
+358 40 082 7413

Editoi tätä artikkelia