Hyppää sisältöön

Syyskuun pelipäivä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Seppo-alusta
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Avaa linkki
Ilmoittautuminen loppuu:

Ilmoita ryhmäsi mukaan pelaamaan torstaina 14.9. klo 9–12! Syyskuun pelipäivässä luvassa on kolme peliä, joiden teemoina ovat rauha, Euroopan Unioni ja aivotietous.

Pelipäivänä opettajan mukaan ilmoittamat ryhmät pääsevät pelaamaan Seppo-alustalla toimivaa opetuspeliä joko yksin tai pienryhmissä. Opettaja välittää oppilaille ohjeet pelaamiseen ja seuraa pelaamista luokassa. Me Nuorten Akatemiassa taas tarkistamme pelialustalla nuorten pelitehtäviä klo 9 -12 ja varmistamme pelin etenemisen.

Oppimispelien tehtävät ovat erilaisia monivalinta- ja yhdistelytehtäviä tai luovia tehtäviä, joihin oppilaat voivat vastata äänen, videon, kuvan tai tekstin avulla. Yhtä peliä varten on hyvä varata aikaa yksi oppitunti (noin 45 – 60 min).

Syyskuun pelipäivän pelit

Rauha 2030 -pelin kautta nuoret pääsevät pohtimaan, mitä rauha tarkoittaa, miten rauhaa voidaan ylläpitää ja kuinka konflikteja voi ratkoa myös omassa elämässään. Tutuiksi tulevat myös Agenda 2030 toimintaohjelman tavoite 16 (rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto) sekä YK:n päätöslauselma Nuoret, rauha ja turvallisuus (2250).
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Tunne Eurooppa -pelin avulla nuorelle tulevat tutuksi EU:n toimintaperiaatteet, arvot, tavoitteet, toimielimet, päätöksenteko ja käytännön toiminta. Pelissä käsitellään esimerkiksi ilmastonmuutosta, brexitiä sekä nuoriin kohdistuvia asioita, kuten äänestämistä, opiskelua ja liikkumista EU-maissa.
Kohderyhmä: yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat

Päästä pyörällä tutustuttaa oppilaat aivoihin ja niiden suojelemiseen. Pelissä tutkitaan muun muassa, miten aivoja kannattaa helliä, mitä aivoissa tapahtuu, kun jännitämme ja miksi pyöräilykypärää kannattaa käyttää.
Kohderyhmä: alakoulun 5. & 6. luokkalaiset

Ilmoittautuminen syyskuun pelipäivään päättyy ke 13.9. klo 17.00. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse viikolla 37.

Jaa somessa: