Hyppää sisältöön

Vaikuttava Eurooppa

Suomalaisnuoret suhtautuvat Eurooppanuorten kyselyn mukaan Euroopan unioniin (EU) varsin myönteisesti, mutta heidän äänestysaktiivisuutensa eurovaaleissa on matala. Vuodenmittaisen Vaikuttava Eurooppa -hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten ymmärrystä EU:sta ja unionin toimintaan sekä päätöksiin vaikuttamisesta.

Osalle toisen asteen opiskelijoista eurovaalit 2024 tulevat olemaan ensimmäiset, joissa heillä on mahdollisuus äänestää. Vaikuttava Eurooppa -hankkeella pyritään lisäämään nuorten ymmärrystä siitä, kuinka EU:ssa tehdyt päätökset kytkeytyvät nuoren omaan arkeen. Hankkeella halutaan innostaa nuoret vaikuttamaan päätöksentekoon.

Vaikuttava Eurooppa -hankkeessa tuotamme nuorten ryhmän kanssa video-oppitunnin EU:sta ihmisoikeustoimijana ja demokratian edistäjänä. Video-oppitunnin aikana nuoret oppivat EU:n toiminnasta ja työstä demokratian sekä ihmisoikeuksien saralla. Lisäksi videolla nostetaan esiin Eurovaalit ja niissä äänestäminen. Video koostuu teoriasta ja käytännön tehtävistä. Sen kohderyhmää ovat yläkoululaiset sekä toisen asteen opiskelijat.

Hanke sisältää:

  • nuorten ideointityöpajan, jonka pohjalta video-oppitunti kehitetään
  • video-oppitunnin tuottamisen ja kuvaamisen
  • viestintäkampanjan kouluihin
  • Tunne Eurooppa -oppimispelin ylläpitämisen

Hanketta tehdään yhteistyössä Eurooppanuorten kanssa, ja sitä rahoittaa Eurooppatiedotus.

Hymyilevä Niina Salmi


Lisätietoja:

Niina Salmi, kehittämispäällikkö
niina.salmi@nuortenakatemia.fi
050 464 5559