Hyppää sisältöön

Tutkintaryhmä – pakopeli liikenneturvallisuudesta

Nuorten Akatemia ja Liikenneturva ovat kehittäneet yhdessä pedagogisen pakopelikonseptin, jonka teemana on liikenneturvallisuus ja siihen liittyvät aiheet. Konsepti tarjoaa mahdollisuuden käsitellä teemaa nuorten kanssa ammattioppilaitoksissa.

Pakopeli on elämyksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan pelin taustatarinan siivittämänä loogisia pulmanratkontatehtäviä. Pedagogisessa konseptissamme pakopeliä hyödynnetään kokemuksellisen oppimisen menetelmänä, jonka avulla nuoret pääsevät toiminnallisella ja vuorovaikutteisella tavalla syventymään aiheeseen.

Pakopelioppituntiin kuuluu olennaisena osana pelin jälkeen käytävä purkukeskustelu, jossa käsitellään pelin herättämiä ajatuksia ja oivalluksia sekä liikennekäyttäytymisen riskejä ja valintoja.

Pakopeli toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille

Tutkintaryhmä – Pakopeli liikenneturvallisuudesta on suunnattu toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille. Pelikonseptia on kehitetty ja testattu kohderyhmän kanssa vuosien 2019-2020 aikana. Pakopeli on tilattavissa maksuttomasti oppilaitoksiin Liikenneturvan kautta ja sitä ohjaavat Nuorten Akatemian perehdyttämät Liikenneturvan kouluttajat. Pakopeli toteutetaan kouluvierailuna oppilaitoksen omassa luokkatilassa.

Hymyilevä Sonja Hämäläinen

Lisätietoja:

Sonja Hämäläinen, projektipäällikkö
sonja.hamalainen@nuortenakatemia.fi
050 560 1674