Hyppää sisältöön

Energiamaailma

Energiamaailma-hanke tutustuttaa nuoret kestäviin energiaratkaisuihin sekä energia-alaan kestävän tulevaisuuden rakentajana. Hanke kartoittaa myös alan TET-, harjoittelu– ja työmahdollisuuksia.  

Nuorten Akatemian ja Energiateollisuus ry:n yhteishanke on suunniteltu yläkoulujen opinto-ohjaajien ja aineenopettajien työn tueksi. Parhaiten kokonaisuus sopii 8.–9.-luokkalaisten, opinto-ohjauksen, biologian tai maantiedon tunnille. 

Kokonaisuuteen kuuluu:  

  • Energiamaailma-peli, joka toimii Seppo.io -alustalla 
  • Energia-TET  
  • Energiamaailma-kouluvierailut (ei tilattavissa 2022)

Energiamaailma-mobiilipelissä nuoret ratkovat energiaan ja energia-alaan liittyviä monivalinta- ja yhdistelytehtäviä sekä omaa ajattelua vaativia kirjoitustehtäviä. Peliä pelataan yksin tai pareittain joko kouluvierailijan tai opettajan ohjauksessa. 

Energia-maailma hankkeessa on kehitetty Energia-TET-malli, joka mahdollistaa energia-alaan tutustumisen TET-harjoittelun kautta. Energia-ala on täynnä monenlaisiamerkityksellisiä työtehtäviä ympäri Suomen, ja siksi alalle voikin päätyä montaa eri polkua pitkin. Opinto-ohjaajille, opettajille ja oppilaille suunnattu TET-materiaalit lomakkeineen ja oppaineen löytyvät täältä

Energiamaailma-kouluvierailulla käsitellään energiaa ja energia-alaa ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Vierailun aikana pelataan Energiamaailma-mobiilipeliä sekä tutustutaan toiveiden mukaan tarkemmin esimerkiksi energia-alan TET-, työ- tai opiskelumahdollisuuksiin. 

Nuorten Akatemian mobiilipelit ovat oppilaitoksille ja muille nuorten ryhmille täysin maksuttomia, eikä tilaajalla tarvitse olla valmiiksi Seppo-lisenssiä.  

Hankeen rahoittajana toimivat Energiateollisuus ry sekä Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry. Kouluvierailualueet ovat pääkaupunkiseutu, Turku, Jyvväskylä, Kuopio ja Lappeenranta. Etätoteutus onnistuu myös vierailualueiden ulkopuolelle.

Hymyilevä Niina Salmi

Lisätietoja:

Niina Salmi, kehittämispäällikkö
niina.salmi@nuortenakatemia.fi
050 464 5559