Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo koulussa -peli

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo koulussa -opetuspeli on tarkoitettu oman koulun yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman teon tueksi.

Peli tuo näkökulmaa yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta ja oppilaat saavat hyviä valmiuksia pohtia oman koulun tilannetta pelin pelaamisen jälkeen. Tehtävät tehdään pienryhmissä (2-4hlö). Pelissä on 5 tehtävää ja 1 keskustellen tehtävä purkutehtävä. Ryhmät voivat tehdä tehtäviä omassa tahdissaan. Tärkeää on säännöissä mainittu turvallisen tilan luominen ryhmän keskuudessa. Näin varmistetaan että kaikki antavat panoksensa peliin turvallisesti. Jos joku ryhmä on nopea, voi ns. tähtitehtäviä tehdä enemmän kuin yhden (tavoite on tehdä 1, mutta tarjolla 7 eriaiheista tähtitehtävää).

Ohjeet opettajalle aiheen valmisteluun ennen pelaamista

Jaa kaikille kyniä ja kaksi paperia, mihin ryhmät voivat ideoida tehtäviä 1 (”Mitä sinulle tulee mieleen sanasta yhdenvertaisuus ja tasa-arvo”) ja tehtävää 2 (”Oma koulunne”). Voitte kerätä paperit ja laittaa ne seinälle niin näette yhdessä :
1. mitä nuorille tulee mieleen sanoista yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
2. mitä omassa koulussa voisi parantaa. 

Kesto: 75 min
Kohderyhmä: 4.-9.-luokkalaiset
Teemat: yhdenvertaisuus, tasa-arvo, koulutus

Peliin kirjautuminen

Poikkeuksellisesti tätä peliä ei tilata tilausjärjestelmämme kautta. Peli on saatavilla osoitteessa seppo.io. ja peliin kirjaudutaan sisään pelaajan koodilla A3ABE9.
Peli saatavilla vuoden 2022 loppuun saakka.