Hyppää sisältöön

#TarkkaFyrkka-kouluvierailu

#TarkkaFyrkka – Rahahuolia? -työpajan tavoitteena on ylivelkaantumisen tunnistaminen ja ennaltaehkäisy.

#TarkkaFyrkka-työpajoissa nuoret pohtivat oman taloutensa riskejä, kuten maksuhäiriömerkinnän saamista ja velkaantumista. Työpajoissa opitaan tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään ylivelkaantumista. Lisäksi etsitään keinoja ylivelkaantumisesta selviämiseen: millaisia ratkaisuja on olemassa? Kenen kanssa voi keskustella oman taloutensa haasteista ja mistä saa apua?

#TarkkaFyrkka-työpajat kannustavat hakemaan apua rahahuoliin riittävän aikaisessa vaiheessa. Työpajat herättelevät tarkastelemaan teemaa myös tunteiden ja puheeksiottamisen näkökulmasta. Raha-asiat ovat usein vahvasti tunnelatautuneita, minkä huomioiminen on tärkeä osa keskustelua. Työpajojen kautta nuoret voivat oppia ymmärtämään raha-asioiden ja tunteiden yhteyden ongelmien kasaantumisessa ja ratkaisemisessa. Samalla ne tarjoavat valmiuksia auttaa esimerkiksi apua tarvitsevaa läheistä.

#TarkkaFyrkka-työpajat toteutetaan yhteistyössä Suomen Asiakastieto Oy:n kanssa.  

Kouluvierailu on täysin maksuton.

Kohderyhmä: 9.- ja 10.–luokkalaiset sekä toisen asteen opiskelijat
Kouluvierailualueet: pääkaupunkiseutu, Turku, Jyväskylä, Joensuu, Tampere, Oulu, Rovaniemi, Seinäjoki, Kauhajoki, Kurikka, Parkano ja Kokkola. Etävierailut ympäri Suomen.